Projectomschrijving


Deze PPS-opdracht omvat ontwerp, realisatie, beheer en onderhoud en financiering van de reconstructie van zowel de A27 tussen Utrecht Noord en knooppunt Eemnes als de A1 tussen knooppunt Eemnes en aansluiting Bunschoten-Spakenburg.

Het project heeft een contractwaarde van circa € 220 miljoen (inclusief 25 jaar beheer en onderhoud), waarvan 50% voor Heijmans.

Met de aanpak van de A27/A1 worden de doorstroming en de veiligheid op de A27 en de A1 verbeterd en blijft de kwaliteit van de leefomgeving behouden. Het project omvat onder andere het verbreden van de A27 van 2×2 naar 2×3 rijstroken evenals de verbreding van de A1 van 2×2 naar 2×4 rijstroken. 3Angle gaat ook de verbindingsboog A27-A1 in knooppunt Eemnes breder maken.
Rijkswaterstaat verwacht het project eind juli definitief te gunnen, waarna financial close is voorzien in oktober. De verwachting is dat het project medio 2019 opgeleverd.

Soort

infrastructure

Categorie

DBFM

Sector

Infrastructuur

Contractwaarde

220 miljoen euro

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat

Opdrachtnemer

Consortium 3Angle bestaande uit Heijmans, Fluor en 3i Infrastructure, is door Rijkswaterstaat voorlopig geselecteerd voor het publiek-private samenwerkingsproject A27/A1.