Aanbesteding DBFMO De Ruyterkazerne Vlissingen van start

| | |

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft donderdag 23 februari de aanbesteding geopend voor de De Ruyterkazerne in Vlissingen. Geïnteresseerde marktpartijen kunnen zich tot 1 mei 2017 inschrijven voor…

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft donderdag 23 februari de aanbesteding geopend voor de De Ruyterkazerne in Vlissingen. Geïnteresseerde marktpartijen kunnen zich tot 1 mei 2017 inschrijven voor deze PPS opdracht.

De nieuwbouw wordt gerealiseerd via een zogeheten Design-Build-Finance-Maintain-Operate (DBFMO) constructie. Dit betekent dat de markt verantwoordelijk is voor het ontwerpen, bouwen, leveren van facilitaire diensten, leveren van middelen, onderhouden, financieren en ter beschikking stellen van de Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne met als gebruiker het ministerie van Defensie, in het bijzonder het Korps Mariniers, onderdeel van het Commando Zeestrijdkrachten.

Bij het project gaat het om circa 100.000 m2 bouwwerken en 80.000 m2 buitenruimte. De locatie is aan de Buitenhaven, een voormalig Olau terrein en een binnendijks deelgebied in Vlissingen.

Levering facilitaire diensten
Het contract omvat ook het leveren van facilitaire diensten voor een periode van 25 jaar. De gegadigde partij voor de facilitaire diensten moet ervaring hebben met het integraal managen van ten minste vier verschillende facilitaire diensten:

– Front-office diensten
– Les- of vergadervoorzieningen
– Sportvoorzieningen
– Trainingsvoorzieningen
– Logiesvoorzieningen
– Cateringdiensten
– Schoonmaak binnen- en buitenzijde gebouwen en terrein.

Deze partij moet in ieder geval ervaring hebben met front-office diensten. In de scoretoekenning let de opdrachtgever op de elementen: ‘gebruiksgemak’, ‘thuisgevoel’ en ‘flexibiliteit van dienstverlening’.

Na oplevering, waarschijnlijk in 2021, zullen 3.000 militairen gebruik gaan maken van de kazerne. Het gaat om het Korps Mariniers, die onder het Commando Zeestrijdkrachten vallen.

Klik hier voor meer informatie en inschrijving op Tenderned.

PPS Netwerk Nederland, 23 februari 2017