Arcadis neemt de regie in RijswijkBuiten

|

Voor de ontwikkeling van 3500 woningen in RijswijkBuiten heeft Arcadis van het Programmabureau RijswijkBuiten de opdracht gekregen om het gebied in de gemeente Rijswijk bouw…

Voor de ontwikkeling van 3500 woningen in RijswijkBuiten heeft Arcadis van het Programmabureau RijswijkBuiten de opdracht gekregen om het gebied in de gemeente Rijswijk bouw – en woonrijp te maken. Het gaat om de wijken Sion, ’t Haantje en Pasgeld. De woningen worden de komende acht jaar stapsgewijs op de markt gebracht.

De opdracht is verworven via een Europese aanbesteding, waarbij de gunning volledig op basis van kwaliteit plaatsvond. “Voor er ergens gebouwd kan worden, moet er van alles gebeuren,” aldus algemeen directeur Gert Kroon van ARCADIS Nederland. “Denk hierbij aan het vergunningentraject, omgevingsmanagement en de engineering van het openbaar gebied. Dat zijn allemaal zaken waar wij verantwoordelijkheid voor gaan dragen.” In eerste instantie heeft het bureau voor twee jaar een contract met de mogelijkheid tot verlenging.

Rijswijk is een woon- en werkgemeente met circa 47.000 inwoners in de provincie Zuid-Holland. De gemeente is één van de groenste gemeenten van Nederland. Rijswijk stelt dan ook zeer hoge eisen aan duurzaamheid. De opzet en de unieke duurzaamheidstoepassingen in RijswijkBuiten zorgen er voor dat de wijk zeer populair is. In de periode tot 2023 wordt het gebied RijswijkBuiten in verschillende fasen ontwikkeld.