BAM PPP PGGM en OFI InfraVia verwerven meerderheidsbelang in concessie van Duitse snelweg A8

| | |

De joint venture van BAM PPP en PGGM (BAM PPP PGGM Infrastructure Coöperatie) hebben 50 % en OFI InfraVia 25%, van de concessierechten van het…

De joint venture van BAM PPP en PGGM (BAM PPP PGGM Infrastructure Coöperatie) hebben 50 % en OFI InfraVia 25%, van de concessierechten van het Duitse A8 A-modelproject overgenomen van BAM PPP (25%), Fluor Infrastructure (25%) en VolkerWessels Deutschland (25%). De resterende 25% blijft in handen van Egis Investment Partners (19%) en Berger Bau (6%). 

Het Consortium Autobahn Plus kreeg in 2007 opdracht (‘financial close’) voor verbreding van de A8 tussen Augsburg en München. Deze werkzaamheden werden in 2010 afgerond. Het consortium is dertig jaar verantwoordelijk voor beheer en onderhoud van het traject, de vergoedingen aan het consortium zijn gerelateerd aan het aantal passerende voertuigen en de tolopbrengsten. De tol wordt geheven door het bedrijf Toll Collect. Autobahnplus is verantwoordelijk voor de operationele exploitatie van de snelweg.

BAM PPP geeft met deze transactie van de joint venture met PGGM uitvoering aan de strategie van Koninklijke BAM Groep voor gestructureerde desinvesteringen om een deel van de onderliggende waarden in de PPS-portfolio te realiseren. Voor PGGM, een coöperatieve pensioenuitvoeringsorganisatie met ruim 140 miljard pensioenvermogen, resulteert deze transactie direct in stabiele kasstromen en tevens in langetermijn-inflatiegerelateerde opbrengsten.  

PPS Netwerk Nederland/Koninklijke BAM Groep, 29 mei 2013