Belevenissen van denkers en makers gebundeld in boek ‘Meer dan een brug’ over Stadsbrug Nijmegen

| | |

Op de plaats waar de geallieerden in 1944 de Waal naar het noorden overstaken, ligt nu een gloednieuwe brug: De Oversteek, een uniek PPS-project. De…

De Oversteek is het resultaat van jarenlang denken, beslissen, samenwerken, creativiteit, hard werken, tegenslagen overwinnen en successen vieren. De burgemeester, de shovelmachinist, de uitvoerder, de milieudeskundige, de tegenstanders, de koffiejuffrouw, de projectmanager en talloze anderen vertellen in dit boek hun belevenissen. U leest over taaie bestuurlijke processen en over de paniek als het water stijgt. Over waarom er geen tunnel is gegraven en over werken met het ‘geïntegreerde contract’. Over het hoe en waarom van bakstenen en over een eerbetoon aan de 48 gesneuvelde militairen bij de oversteek van 1944. En nog veel meer. ‘Meer dan een brug’ laat u het werk- en denkproces van De Oversteek in al haar facetten meebeleven.

Klik hier om het boek te bestellen en klik hier meer over dit PPS project te lezen dat eind vorig is opgeleverd.

Praktijkseminar PPS en Lokale infrastructuur: Stadsbrug Nijmegen – 25 maart 2014
PPS Netwerk Nederland organiseert op 25 maart i.s.m. de gemeente Nijmegen, Bouwcombinatie Stadsbrug Nijmegen, Provincie Noord-Holland en Tenman een praktijkseminar waarin o.a. Stadsbrug Nijmegen centraal staat. Geïnteresseerde partijen kunnen zich (gratis) aanmelden door een email te sturen naar info@ppsnetwerk.nl Klik hier voor meer informatie.

PPS Netwerk Nederland, 21 januari 2014