Binnenstedelijke Transformatie met Versnipperd Eigendom 

|

Een aantrekkelijke stad maken vraagt om samenwerking tussen overheid, grondeigenaren (marktpartijen) en bewoners/gebruikers. Samenwerken start met een gezamenlijke visie voor het ‘nieuwe’ stukje stad of…

Een aantrekkelijke stad maken vraagt om samenwerking tussen overheid, grondeigenaren (marktpartijen) en bewoners/gebruikers. Samenwerken start met een gezamenlijke visie voor het ‘nieuwe’ stukje stad of bedrijventerrein. Maar hoe doe je dat als het grondeigendom versnipperd is? En als partijen een eigen plan hebben, met hun eigen tempo? Hoe borg je onderling vertrouwen en openheid?

Voor antwoorden op deze vragen organiseert BouwRegieNetwerk i.s.m. Gemeente Haarlem, APPM, Dura Vermeer, en Ilumny het praktijkseminar ‘Binnenstedelijke Transformatie met Versnipperd Eigendom’. Vanuit de perspectieven van marktpartij en gemeente gaan we op 1 oktober 2020 op ontdekkingstocht. Ter plekke geven we dit proces vorm, aan de hand van inzichten uit de gebiedstransformatie Schalkwijk Midden.

Na deze sessie weet je hoe markt en overheid vanuit versnipperd eigendom kijken naar gebiedstransformatie én je weet waar je op in moet zetten als je hiermee te maken hebt en je toch regie op de transformatie wilt voeren.

PROGRAMMA EN AANMELDING >>