Bouw PPS Gerechtsgebouw Breda officieel van start

| | |

De bouw van het nieuwe PPS Gerechtsgebouw in Breda is officieel gestart op 4 februari 2016. Consortium InBalans (een samenwerkingsverband tussen VolkerWessels Bouw- en Vastgoedontwikkeling,…

De bouw van het nieuwe PPS Gerechtsgebouw in Breda is officieel gestart op 4 februari 2016. Consortium InBalans (een samenwerkingsverband tussen VolkerWessels Bouw- en Vastgoedontwikkeling, Facilicom PPS Contracten en Macquarie Capital Group) is verantwoordelijk voor de bouw en het onderhoud en beheer gedurende 30 jaar. Het gebouw is ontworpen door Paul de Ruiter Architects en Hootsmans architectuurbureau.

Opdrachtgever is het Rijksvastgoedbedrijf en toekomstige gebruikers Rechtbank Zeeland-West Brabant, het Openbaar Ministerie Zeeland-West Brabant en de Raad voor de Kinderbescherming.

PPS
Het gerechtsgebouw wordt ontworpen, gerealiseerd en beheerd via een Publiek Private Samenwerking (PPS) met een DBFMO-contract.

Het consortium is hierbij verantwoordelijk voor het ontwerp, bouw, financiering en onderhoud van het nieuwe gebouw, als ook de facilitaire dienstverlening. De opdracht heeft na ingebruikname van het gebouw een looptijd van 30 jaar met een netto contante waarde van bijna 172 miljoen euro.

Het gebouw
Het gebouw gaat onderdak bieden aan de regionale organisaties van de rechtbank, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming. In het ontwerp zijn de drie afzonderlijk herkenbaar, aldus de architecten.

Omwille van de onafhankelijkheid worden de kantoren en publieke voorzieningen van de drie organisaties gescheiden, maar delen ze faciliteiten als de portier en beveiliging. Het gebouw zal gezag en tegelijkertijd toegankelijkheid uitstralen. Het Gerechtsgebouw Breda komt in een veilige omgeving te liggen, vlakbij het nieuwe station van Breda.

PPS Netwerk Nederland, 4 februari 2016