Bouw rechtbank Amsterdam van start

| | |

Dinsdag 24 oktober jl. is de bouw gestart van de nieuwe rechtbank in Amsterdam waarbij de eerste paal, voorzien van handtekeningen van alle betrokken partijen,…

Dinsdag 24 oktober jl. is de bouw gestart van de nieuwe rechtbank in Amsterdam waarbij de eerste paal, voorzien van handtekeningen van alle betrokken partijen, de grond in ging. Het consortium NACH (Facilicom, Macquarie Capital, ABT, DVP en KAAN en Heijmans) realiseert dit project via een zogeheten DBFMO-contract waar kwaliteit, samenwerking en functionaliteit centraal staan. Zowel de samenwerking met de rechtbank als de interne samenwerking binnen het consortium, heeft het Rijksvastgoedbedrijf ervan weten te overtuigen dat NACH een naadloze samenwerking nastreeft en daar ook in zal slagen. 

De grootste rechtbank van ons land verrijst op de huidige locatie aan de Amsterdamse Zuidas en bestaat uit onder andere kantoren, zittingszalen en verhoorkamers. In 2020 wordt de nieuwe rechtbank opgeleverd.

Consortium NACH
De nieuwe rechtbank wordt gerealiseerd via een Publiek Private Samenwerking (PPS). Consortium NACH (New Amsterdam Court House) is verantwoordelijk voor het ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie. NACH is een samenwerking tussen Macquarie Capital, ABT, DVP en KAAN, Heijmans en Facilicom.

Klik hier voor meer informatie over het contract en de samenwerking.

24-uursopleiding: Samenwerking binnen UAV-gc – 27 en 28 november, Landgoed de Horst, Zeist (nog enkele plaatsen beschikbaar)
Het is geen geheim dat het werken met geïntegreerde contractvormen zoals UAV-gc en DBFMO alleen succesvol is als opdrachtgever en opdrachtnemer in staat zijn goed met elkaar samen te werken. Professionals die werken met UAV-gc worstelen echter vaak met het vinden van de juiste balans tussen contract en relatie. Hoe creëer je een goede samenwerking waarin je elkaar echt vertrouwt?

De Academie voor Samenwerking (een initiatief van PPS Netwerk Nederland) organiseert op 27 en 28 november 2017 de 24-uursopleiding ‘In één keer goed samenwerken in UAV-gc contracten’ Deze opleiding gaat in op hoe u als opdrachtgever en opdrachtnemer een gezamenlijke samenwerkingsomgeving creëert die past bij UAV-gc contracten. U wordt op de hoogte gebracht van alle relevante aspecten en u krijgt een praktisch handelingsrepertoire aangereikt waarmee u morgen de samenwerking adequaat kan inrichten en managen op een manier die de belangen van alle betrokkenen veiligstelt. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

PPS Netwerk Nederland, 24 oktober 2017