Bouw van DBMO Brede School Joure gestart

| | |

Maandag 11 november 2013 is de bouw van de Brede School Joure Zuid officieel van start gegaan. Dit is het eerste primair onderwijsgebouw dat via…

Maandag 11 november jl. is de bouw van de Brede School Joure Zuid officieel van start gegaan. De Brede school biedt onder één dak zoveel mogelijk voorzieningen die bijdragen aan de ontwikkeling van leerlingen. De school krijgt een duurzaam karakter en is flexibel op de toekomst gericht. In de Brede School komen basisscholen de P.C. E.A. Borgerschool, de Zuiderveldschool, de Lyts Luchtenveld, Centrum voor de kunsten It Toanhûs, Miks Welzijn en SKIK Kinderopvang. Bij de voorbereiding en aanbesteding van de Brede School is PPSsupport al geruime tijd betrokken en werkte nauw samen met de gemeente De Friese Meren en de gebruikers. Zeker bij scholenbouw is het van belang een project over de hele levenscyclus van ongeveer 30 jaar te bekijken. Een schoolgebouw moet het onderwijs voor langere tijd faciliteren.

Innovatieve aanbesteding
De Brede school is innovatief aanbesteed met een DBMO (Design, Build, Maintain en Operate)-contract waarbij het ontwerp, de bouw, het beheer en het onderhoud de komende 25 jaar vallen onder de verantwoordelijkheid van de Facilicom Services Group. Facilicom Services Group is een consortium bestaande uit Facilicom, Bureau Bos (architect gebouw), Pellikaan (bouw), Breijer (beheer) en Kragten (ontwerp buitenruimte). Bij de bouw zijn ook diverse regionale aannemers betrokken. De Brede School Joure wordt naar verwachting na de zomervakantie van 2014 in gebruik genomen.

PPS Netwerk Nederland, 15 november 2013