Circulair Bouwen: In vijf fases naar een goed project – 28 juni 2017, Utrecht

| | |

Veel onderwijshuisvesting is verouderd en vraagt nadrukkelijk om een flinke verduurzamings/renovatie-slag. De uitdaging is om deze opgaven zo efficiënt en duurzaam mogelijk te realiseren binnen…

Veel onderwijshuisvesting is verouderd en vraagt nadrukkelijk om een flinke verduurzamings/renovatie-slag. De uitdaging is om deze opgaven zo efficiënt en duurzaam mogelijk te realiseren binnen het beschikbare budget met oog op de gebruikers. Steeds meer onderwijsinstellingen kijken daarom naar innovatieve routes zoals Circulair Bouwen. De ‘hergebruik-route’ via Circulair Bouwen kan zich meten met nieuwbouw, zowel op het gebied van energieverbruik als op dat van uitstraling en kwaliteit.

Op 4 april jl. (Universiteit Utrecht) organiseerde PPS Netwerk Nederland in aanwezigheid van 50 onderwijsinstellingen en gemeenten een praktijkseminar over Circulair Bouwen. Het doel van deze sessie was delen van kennis, ervaring en visies over Circulair Bouwen en Best Value.

Vervolgsessie Circulair Bouwen – 28 juni MBO Utrecht
Op verzoek van aanwezige onderwijsinstellingen en gemeenten, maar ook partijen die niet aanwezig konden zijn, organiseren wij op 28 juni (middaggedeelte) een vervolgsessie bij MBO Utrecht. Hierin nemen wij u mee in de vijf fases (van ambitie-fase naar realisatie/exploitatie-fase) van Circulair Bouwen. Uk krijgt daarbij antwoord op de volgende vragen:

– Hoe maak ik een goede start?
– Hoe doe ik een goede uitvraag?
– Hoe selecteer ik de juiste partij?
– Hoe optimaliseer ik de aangeboden prijs en kwaliteit?
– Hoe houd ik de opdrachtnemer in de juiste samenwerkingsmodus?

Aanmelden
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Geïnteresseerde onderwijsinstellingen en gemeenten kunnen zich gratis aanmelden via laura.vellekoop@ppsnetwerk.nl o.v.v. Vervolgsessie Circulair Bouwen – 28 juni MBO Utrecht