Consortium tekent 10-jarig gebiedscontract met Provincie Noord Holland

| | |

De provincie Noord-Holland heeft het gebiedscontract Midden-Noord gegund aan de combinatie BAM Infra, ENGIE Services en Krinkels. Dit gebiedscontract geeft verdere invulling aan de groei…

De provincie Noord-Holland heeft het gebiedscontract Midden-Noord gegund aan de combinatie BAM Infra, ENGIE Services en Krinkels. Dit gebiedscontract geeft verdere invulling aan de groei van de provincie naar een regie-organisatie, waarin de focus ligt op beleid en programmering. BAM, ENGIE Services en Krinkels richten zich in dit gebiedscontract op het asset management voor het vast en variabel onderhoud van de provinciale wegen, busbanen, vaarwegen, bruggen, groen, gebouwen en terreinen. Het contract heeft een looptijd van tien jaar en start per 1 januari 2017.

Het is het tweede gebiedscontract in een serie van zes die de provincie afsluit. De Provincie Noord-Holland zal als regie-organisatie vooral loslaten en zich goed laten leiden door het consortium. Daar is vertrouwen voor nodig en de provincie heeft er vertrouwen in dat het consortium het goed zal doen.

Nieuwe samenwerkingsvorm
Midden-Noord betreft de gebieden West-Friesland en Alkmaar en omstreken. Het werkgebied doorkruist veertien gemeentes, bevat ruim tweehonderd kilometer wegen, meer dan vijftig verkeersinstallaties, acht beweegbare kunstwerken, waaronder zeven bruggen en een sluis, en honderd vaste kunstwerken. Het consortium bestaat uit drie ervaren organisaties die over de juiste mensen en expertise beschikken om het asset management professioneel uit te voeren. Transparantie en het creëren van begrip, respect en vertrouwen zijn de succesfactoren voor een duurzame samenwerking met de provincie.

Belangrijke pijler in het gebiedscontract is een optimale communicatie en afstemming met bewoners, bedrijven en weggebruikers. Daarnaast heeft de provincie in de EMVI-aanbesteding veel aandacht gevraagd voor duurzaamheid en veiligheid in de uitvoering van de werkzaamheden.

PPS Netwerk Nederland, 11 januari 2017