Projectomschrijving

Aan de Sportlaan in Veenendaal staat een opvallende school waarin de Christelijke Scholengemeenschap Veenendaal (CSV) en ROC A12 zich hebben gevestigd. De eerste lessen werden er gegeven na de zomervakantie van 2010.

Het gebouw draagt de toepasselijke naam Het Perron. Door de samenwerking tussen de twee scholen ontstaat een doorlopende leerroute van vmbo naar mbo voor leerlingen van twaalf tot twintig jaar. Leerlingen volgen hun eigen leerroute en kiezen vervolgens de aansluiting die het beste bij hun past: een mbo opleiding na het vmbo-diploma of direct aan het werk.

Het gebouw beschikt over een sportvoorziening/fitnesscentrum, restaurant, flexibele ruimten, leerpleinen techniek, verzorging en handel & administratie, leerhuizen algemene vakken, een collegezaal, goed uitgeruste praktijkruimten en een theatervoorziening.

Deze huisvesting is tot stand gekomen met een zeer innovatieve projectbenadering: het Living Building Concept (LBC). Het LBC is een nieuwe benadering van het levenscyclusbeheer van een dienstverlening en leidt tot een aanzienlijke verlaging van de risico’s en transactiekosten. De sleutel in deze benadering is de overstap van vraag gedreven aanbod naar aanbod gedreven vraag. Het Living Building Concept is een methode waarin effectiviteit, flexibiliteit en transparantie de kernwoorden zijn. Tenman heeft geholpen in de aanbesteding.

Soort

regional

Categorie

Design & Construct (D&C)

Sector

Onderwijshuisvesting

Regio

Veenendaal

Oplevering

Sinds 2011 is het gebouw in gebruik genomen