DBFMO aanbesteding nieuwbouw De Maasvallei, Fitland en Pantein

| | |

ROC Nijmegen, Pantein en Fitland slaan de handen ineen en werken annex het Maasziekenhuis samen aan nieuwbouw in Boxmeer, op zorg- en leerpark Sterckwijck. Op…

ROC Nijmegen, Pantein en Fitland slaan de handen ineen en werken annex het Maasziekenhuis samen aan nieuwbouw in Boxmeer, op zorg- en leerpark Sterckwijck. Op deze locatie zullen de functies van onderwijs, zorg en sport&beweging worden samengebracht tot een in vele opzichten synergetisch geheel, wat volop kansen biedt en wat invulling geeft aan de vraag vanuit de samenleving; een goed onderwijsaanbod, betere kansen op de arbeidsmarkt en een sterkere regio.

De nieuwbouw voor MBO college De Maasvallei (onderdeel ROC Nijmegen), Fitland en Pantein is voorzien annex het Maasziekenhuis te Boxmeer en omvat ca. 7.000 m2 bvo. Hiervan betreft ca. 4.000 m2 bvo onderwijsvoorzieningen. De overige ca. 3.000 m2 bvo betreft sportvoorzieningen en voorzieningen voor fysiotherapie, ergo- en logopedie.

Voorzien is de nieuwbouw in de vorm van twee (geschakelde) bouwdelen te realiseren, waarmee zowel het bouwdeel voor De Maasvallei als het bouwdeel voor Fitland en Pantein een ‘eigen gezicht’ kunnen krijgen.

De opdracht omvat het ontwerpen, engineeren, realiseren, financieren en verhuren, onderhouden en leveren van energie van/voor de nieuwbouw. Hiermee is een DBFM(O)-construct aan de orde in het kader van deze aanbesteding.

PPS Netwerk Nederland, 7 juli 2015