De eerste BRN Meet-Up: Sportaccommodaties in Beweging – 12 januari, Zeist

| |

BouwRegieNetwerk organiseert elke tweede donderdag van de maand de BouwRegieNetwerk (BRN) Meet-Up. De Meet-Ups zijn interactieve en inspirerende bijeenkomsten waar opdrachtgevers, opdrachtgevers en adviseurs kennis…

BouwRegieNetwerk organiseert elke tweede donderdag van de maand de BouwRegieNetwerk (BRN) Meet-Up. De Meet-Ups zijn interactieve en inspirerende bijeenkomsten waar opdrachtgevers, opdrachtgevers en adviseurs kennis en ervaringen delen rondom uiteenlopende thema’s. De eerste Meet-Up van 2017 vindt plaats op 12 januari 2017 in het Beaforthuis te Zeist. Het thema is: “Sportaccommodaties in Beweging”.

SPORTACCOMMODATIES IN BEWEGING: Succesvol investeren, beheren en exploiteren

Sport en spel verbroederen en houden ons lichaam en brein in topconditie. Sport kan echter niet bestaan zonder een goede sportaccommodatie. Dus is het van belang dat sportzalen en –hallen zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen en behoeften van de sporters. Het gebruik centraal dus. Bij de ontwikkeling en exploitatie van sportaccommodaties komt echter veel kijken. Want hoe kunt u zo slim mogelijk exploiteren, beheren en investeren?

Daarover organiseert BouwRegieNetwerk op donderdag 12 januari 2016 een inspirerende Meet-Up. Aan de hand van diverse verhalen en voorbeelden pakken we een aantal centrale thema’s vast, zoals:

  • Wat zijn de nieuwste trends, ontwikkelingen en innovaties op het gebied van sportvoorzieningen?
  • Hoe kunnen verouderde sportaccommodaties integraal worden aangepakt, zodat ze weer voldoen aan de huidige behoeftes (capaciteit en functionaliteit)?
  • Hoe kan een gezonde exploitatie worden gerealiseerd, zodat maatschappelijke doelen kunnen worden behaald, maar ook financiële besparingen?
  • Hoe een sportvoorziening koppelen aan onderwijs, zorg of bijvoorbeeld wellness, zodat een sterke basis ontstaat in een gebied?
  • Hoe kan een exploitatie duurzaam draaien en rekenen op financiering?
  • Hoe iedere stakeholder een passende rol geven? En hoe rekening houden met de korte termijn belangen van verschillende stakeholders en tegelijkertijd de lange termijn duurzame exploitatie van een accommodatie?

Na afloop van deze bijeenkomst heeft u een beeld van de belangrijkste uitdagingen als het gaat om sportaccommodaties beheren en onderhouden, inclusief aanvliegroutes hoe die te tackelen.

Datum: 12 januari 2016
Tijd: 15.30 – 18.00 uur
Locatie: Beauforthuis, Zeist
Doelgroep: decentrale overheden, onderwijsinstellingen en sport
Kosten: gratis voor de doelgroep
Aanmelden: Kan via deze pagina.

Programma: Klik hier voor het programma, meer informatie en aanmelding]