De Hanzehal in Zutphen wordt voorzien van ruim driehonderd zonnepanelen

| |

De verwachting is dat de investering in de zonnepanelen zich in ongeveer 21 jaar terugverdient.

De Hanzehal, een sport- en evenementenhal in Zutphen, wordt nog voor de zomer voorzien van ruim driehonderd zonnepanelen. Dit dankzij een financiële meevaller van Van Dorp Installaties‎ uit Deventer.

De verwachting is dat de investering in de zonnepanelen zich in ongeveer 21 jaar terugverdient. Van Dorp Installaties heeft een flinke financiële meevaller omdat het dak van de sporthal aan de Fanny Blankers-Koenweg niet hoeft te worden vervangen. Hierdoor kan zij het geld investeren in de zonnepanelen voor de Hanzehal.

Energy Service Company

Twee jaar geleden sloot Van Dorp met de gemeente Zutphen een prestatiecontract voor het terugdringen van het energieverbruik in de Hanzehal (een zogeheten Energy Service Company, kortweg ESCo). Het bedrijf betaalt alle noodzakelijke investeringen om het energieverbruik terug te dringen met minimaal een kwart.

De Hanzehal is voor de gemeente Zutphen een pilotproject om ervaring op te doen met ESCo’s en past binnen de doelstelling van de gemeente om energieneutraal te gaan werken. Zij doet dit o.a. door energiescans en het uitvoeren van energiebesparende maatregelen voor gemeentelijke panden.

Meer weten? Klik dan hier

ESCoNetwerk.nl, 25 april 2014