De nieuwe aanbestedingsregels voor publieke opdrachtgevers

| |

In het nieuw uitgegeven boek ‘Aanbestedingswet 2012 Tekst & Toelichting’ worden de nieuwe aanbestedingsregels uitgelegd.

De nieuwe aanbestedingsregels vragen om bewust handelen. Nu de nieuwe aanbestedingswet een poosje in werking is, komen ook de eerste leerervaringen aan het licht. Deze eerste ervaringen geven inzicht in hoe de nieuwe regels ingezet kunnen worden. In het najaar 2013 wordt daarom het seminar ‘Een nieuwe route naar professioneel aanbesteden’ georganiseerd. Naast ervaringsuitwisseling zullen praktisch hanteerbare aandachtspunten centraal staan tijdens deze bijeenkomst.

Duurzaamheid speelt een toenemende rol in gunningen en aanbestedingen. De nieuwe aanbestedingswet is dus ook relevant voor publieke opdrachtgevers die via Energy Service Companies op budgetneutrale wijze hun gebouwvoorraad willen verduurzamen. Voor meer informatie of (voor)aanmelding kunt u e-mailen naar aanmelden@esconetwerk.nl.

Nieuw: boek ‘Aanbestedingswet 2012 Tekst & Toelichting’
Meer informatie over de Aanbestedingswet is te vinden in het nieuw uitgegeven boek ‘Aanbestedingswet 2012 Tekst & Toelichting’ met een algemene en artikelsgewijze toelichting gebaseerd op de parlementaire geschiedenis van de wet. Daarnaast zijn in het boek het Aanbestedingsbesluit (met toelichting), de Gids Proportionaliteit en de Modellen Eigen Verklaring opgenomen. Bij sommige bepalingen wordt relevante rechtspraak genoemd.

Voor meer informatie over dit boek kunt u contact opnemen met Jeroen Bergervoet (jeroen.bergevoet@bootadvocaten.nl), gespecialiseerd advocaat (Europees) aanbestedingsrecht bij BOOT Advocaten.

ESCoNetwerk.nl, 31 juli 2013