Ecorus sluit zich aan bij ESCoNetwerk

| |

Ecorus, ontwikkelaar en facilitator van zonne-energieprojecten met vestigingen in Nederland en België , is per maart 2016 deelnemer van ESCoNetwerk. Ecorus is een ESCo (Energy…

Ecorus, ontwikkelaar en facilitator van zonne-energieprojecten met vestigingen in Nederland en België , is per maart 2016 deelnemer van ESCoNetwerk. Ecorus is een ESCo (Energy Service Company) op het gebied van zonne-energie en voert dus het gehele traject uit voor haar opdrachtgevers, inclusief langjarig onderhoud/monitoring én (indien gewenst) de (voor)financiering.

Het gebruik van zonnepanelen is een schone en efficiënte manier om energie op te wekken en te zorgen voor minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Met het gebruik van zonne-energie kan bovendien flink op de energierekening worden bespaard; gemiddeld zo’n 20%. Voor bedrijven, woningcorporaties en gemeenten verzorgt Ecorus het gehele zonne-energie traject, van haalbaarheidsonderzoek en advies tot financiering, bouw, installatie, onderhoud, beheer én monitoring van de zonnepanelen gedurende de contractperiode. Opdrachtgevers die het investeringsbedrag zelf niet kunnen of willen betalen, kunnen gebruikmaken van de (voor)financieringsmogelijkheden die Ecorus biedt. Op die manier kan een gebouwgebruiker/-eigenaar maximaal profiteren van zonnepanelen, zonder zelf een investering te doen of een risico te lopen!

Directeur Frans Latjes licht toe: “Ecorus levert zonne-energie dus eigenlijk als dienst in plaats van product en op die manier worden klanten maximaal ontzorgt. Dankzij de langjarige monitoring worden problemen bijvoorbeeld snel gesignaleerd en wordt er meteen een onderhoudsteam op afgestuurd. Daarnaast zijn we als bedrijf niet alleen betrokken bij de realisatie van een project, maar wordt ook het informeren en motiveren van (toekomstige) zonne-energiegebruikers als een belangrijke taak gezien.”

Klik hier voor een overzicht van alle deelnemers van ESCoNetwerk.nl

ESCoNetwerk, 18 maart 2016