Energieprestatiecontract afgesloten door Imtech en IJsselland Ziekenhuis

| |

Het IJsselland Ziekenhuis heeft eind december een prestatiecontract getekend met Imtech voor de verduurzaming van het gebouw. Imtech zal de komende vijf jaar het technisch…

Het IJsselland Ziekenhuis heeft eind december een prestatiecontract getekend met Imtech voor de verduurzaming van het gebouw. Imtech zal de komende vijf jaar het technisch onderhoud en energiebeheer voor het ziekenhuis uitvoeren met als doel vermindering van het energieverbruik en besparing van de kosten.

Peter Draaisma (voorzitter Raad van Bestuur van het IJsselland Ziekenhuis) geeft aan dat de corebusiness van een ziekenhuis de zorg van de patiënt is en niet de techniek. Daarom heeft het ziekenhuis een partner in de arm genomen die de ‘techniek in de vingers heeft’. Imtech zal onder andere de outsourcing van het energiebeheer op zich nemen en diverse energiebesparingstrajecten doorvoeren met aanvullende duurzame energieoplossingen.

Het prestatiecontract tussen beide partijen is een voortzetting van de samenwerking die eind 2011 al van start ging. Gestimuleerd door dezelfde ondernemersmentaliteit is een sterke samenwerking ontstaan vanuit een gemeenschappelijk doel: hoge betrouwbaarheid en kwaliteit van technische installaties tegen zo laag mogelijke kosten om duurzaamheid te waarborgen.

ESCoNetwerk.nl, januari 2015