ESCo verzorgt onderhoud en beheer installaties Rijksuniversiteit Groningen

| |

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft een prestatiecontract gesloten met Energy Service Company (ESCo) Cofely. Cofely verzorgt het duurzaam onderhoud en beheer van de technische installaties…

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft een prestatiecontract gesloten met Energy Service Company (ESCo) Cofely. Cofely verzorgt het duurzaam onderhoud en beheer van de technische installaties in de gebouwen van de universiteit op het Zernike-terrein in Groningen. De omvang van het prestatiecontract beslaat in totaal 44 panden met een gezamenlijk oppervlak van ca. 145.000 m². Deze overeenkomst heeft een duur van 10 jaar met de intentie tot tweemaal verlenging met 1 jaar.

Danny von Hebel, adjunct directeur van het Facilitair bedrijf Rijksuniversiteit Groningen en Jan Veltink, Directeur Services Utiliteit van Cofely Noord, tekenden samen het prestatiecontract dat symbool staat voor een duurzaam partnership. Cofely ontzorgt de Rijksuniversiteit Groningen in het onderhoud en beheer van de vaste technische installaties. De Rijksuniversiteit Groningen staat nationaal en internationaal hoog aangeschreven door de uitvoering van inspirerende en vernieuwende onderzoeksprocessen. Deze gunning vraagt daarom om de best mogelijke facilitaire ondersteuning. Cofely levert haar kennis als duurzame technische dienstverlener zodat de Rijksuniversiteit Groningen zich kan focussen op haar core business en haar Total Cost of Ownership (TCO) kan verlagen. Hiermee zal de integrale functionaliteit geoptimaliseerd worden om de continuïteit van de studies en onderzoeken te borgen.

ESCoNetwerk.nl, 23 april 2015