Financial close voor PPS project A12 Veenendaal-Ede-Grijsoord

| | |

Heijmans en Rijkswaterstaat hebben op 25 september een financial close bereikt voor de verbreding en het onderhoud van PPS-project A12 Veenendaal – Ede – Grijsoord.

Heijmans en Rijkswaterstaat hebben op 25 september een financial close bereikt voor de verbreding en het onderhoud van PPS-project A12 Veenendaal – Ede – Grijsoord. Het DBFM (Design Build Finance Maintain) contract omvat de verbreding van de A12 tussen Ede en Grijsoord van 2 × 2 naar 2 × 3 rijstroken en het onderhoud van het traject Veenendaal – Ede – Grijsoord gedurende 16 jaar na beschikbaarheidstelling.

PPS
Deze integrale PPS opdracht heeft een waarde van ruim € 80 miljoen. Het contract hiervoor werd op 29 augustus 2014 ondertekend. Heijmans A12 B.V. met als aandeelhouder Heijmans Capital, is opdrachtnemer voor dit contract. Heijmans Capital is een joint-venture met 3i Investments Infrastructure plc. voor PPS-projecten.

De financiering voor het project wordt verstrekt door BNG Bank en KBC. Het eigen vermogen wordt verschaft door Heijmans Capital. Heijmans is voor dit project bijgestaan door Edmond de Rothschild als financieel adviseur en Stibbe als juridisch adviseur. Aon is door Heijmans betrokken als adviseur Verzekeringen en Deloitte voor tax & accounting. De financiers zijn geadviseerd door Linklaters (juridisch), Turner & Townsend (technisch), Aon (verzekeringen) en BDO (model audit).

De werkzaamheden starten begin 2015, de wegverbreding is eind 2016 gereed. Het onderhoudscontract loopt tot einde zomer 2032.

PPS Netwerk Nederland, 26 september 2014