Financial Close voor PPS-project nieuwe huisvesting RIVM en CBG

| | |

Het Rijksvastgoedbedrijf en het consortium StruktonHurksHeijmans hebben op 27 augustus Financial Close bereikt voor het op 17 juli jl. afgesloten DBFMO-contract voor de nieuwe huisvesting…

Het zogenoemde DBFMO-contract omvat zowel het ontwerp, de realisatie, de financiering als het onderhoud en de exploitatie van de nieuwe huisvesting voor een periode van 25 jaar. Het project wordt uitgevoerd door het consortium StruktonHurksHeijmans. In dit consortium werken de bedrijven Strukton, Hurks en Heijmans samen met onder meer Felix Claus Dick van Wageningen Architecten, H+N+S Landschapsarchitecten en Yask.

De financiering van het project wordt verstrekt door N.V. Bank Nederlandse Gemeenten, Dekabank Deutsche Girozentrale en AG Insurance SA/NV. Het eigen vermogen wordt verschaft door Strukton Assets B.V., Hurks participatie I B.V. en Heijmans Capital B.V. De laatste is een joint venture tussen Heijmans en 3i Infrastructure plc. De contante waarde van het project bedraagt € 267 miljoen, exclusief BTW.

De uitvoeringswerkzaamheden zullen medio 2015 starten. De nieuwe huisvesting zal in het najaar van 2018 in gebruik worden genomen. Na de afronding van de bouw verzorgt het consortium StruktonHurksHeijmans gedurende 25 jaar diensten op het gebied van onder andere onderhoud, catering, schoonmaak en logistiek. Naast de gebruikelijke facilitaire diensten van een kantoor omvat dit project ook bijzondere diensten en services voor diverse laboratoria, waaronder ook een ‘high containment’ laboratorium.

Het consortium is bijgestaan door Rebel Group als financieel adviseur en Allen & Overy als juridisch adviseur. Op het gebied van verzekeringen is StruktonHurksHeijmans geadviseerd door AON Risk Services en voor tax & accounting door Mazars. Als adviseurs van de financiers zijn Norton Rose Fulbright (juridisch), Turner & Townsend (technisch), Marsh (verzekeringen) en Mazars (model audit) betrokken geweest. Het Rijksvastgoedbedrijf werd ondersteund door PWC Advisory en J.C. Rathbone.

PPS Netwerk Nederland en Strukton, 27 augustus 2014