Geen energieverbruik voor bewoners Woonecohuizen Grijpskerke

| |

Met het afgesloten energieprestatiecontract garandeert men de bewoners tien jaar lang geen energieverbruik

Geen energieverbruik voor de bewoners van de Woonecohuizen in Grijpskerke , dat garandeert Heijmans i.s.m. Marsaki in een energieprestatiecontract dat met hen is afgesloten. Het energieprestatiecontract is het resultaat van deelname aan de Energiesprong Innovatieregeling ‘Nul op de Meter Prestatiecontracten’.

Het project omvat twaalf starters- en eengezinswoningen en twee levensloopbestendige woningen in de koopsector en vijf levensloopbestendige huurwoningen. Al deze CO2-neutrale woningen verbruiken weinig energie voor bijvoorbeeld de verwarming en de ventilatie. De geringe energie die nodig is, wordt vervolgens gecompenseerd doordat met zonnepanelen elektriciteit wordt opgewekt. CO2-neutraal betekent dat de woning per saldo geen CO2 uitstoot en daardoor geen energie verbruikt. Vanwege de ambitieuze energieprestatie is het project destijds beloond met een subsidie vanuit de AgentschapNL-regeling Excellente Gebieden.

Energieprestatiecontract
Bewoners wordt in ruil voor hun energiedata gegarandeerd dat zij 10 jaar lang netto geen energie verbruiken. De garantie houdt in dat zij 10 jaar lang een energienota ontvangen met een elektriciteitsverbruik van 0 kWh. Mocht onverhoopt de installatietechniek niet naar behoren functioneren, dan zullen de bewoners hiervoor worden gecompenseerd. Om dit falen zoveel als mogelijk te voorkomen ontvangen de bewoners een 10-jarig servicecontract voor de installatietechniek in hun huis. Aan de hand van hun energiedata worden bewoners eveneens regelmatig geïnformeerd over mogelijkheden tot energiebesparing.

ESCoNetwerk.nl, 12 december 2013