Gemeente Dongeradeel kiest DBMO voor nieuw sportcentrum Tolhuispark

| | |

De gemeente Dongeradeel gaat haar twee verouderde sportaccommodaties vervangen door een nieuw te realiseren sportcentrum in Dokkum (zie foto van AGS Architecten hierboven voor een…

De gemeente Dongeradeel gaat haar twee verouderde sportaccommodaties vervangen door een nieuw te realiseren sportcentrum in Dokkum (zie foto van AGS Architecten hierboven voor een sfeerimpressie). De oude gebouwen zullen worden gesloopt omdat zij inmiddels niet meer voldoen aan de hedendaagse eisen. De gemeente heeft gekozen voor een zogeheten DBMO-contract voor. Middels deze integrale werkwijze is de markt verantwoordelijk voor ontwerp, bouw, onderhoud en exploitatie.

Er is nog overwogen om de oude accomodaties te renoveren maar, de wethouder heeft er gekozen om toch voor nieuwbouw te gaan. De nieuwbouw gaat bestaan uit: een vereningsruimte, kleedkamers, douches, fitnesshal en een tribune voor 150 toeschouwers. De hoofdgebruikers van de sporthal zijn scholen uit het voortgezet onderwijs.

De gemeente Dongeradeel heeft de opdracht gegund aan de combinatie Optieport en Bouwgroep Dijkstra Draisma. De gemeenteraad heeft een krediet van ruim 4,5 miljoen euro beschikbaar gesteld om het nieuwe sportcentrum te realiseren. Het sportcentrum wordt tegen de bestaande horecagelegenheid en zwembad geplaatst.

De bouw van het nieuwe sportcentrum is iets later van start gegaan omdat er archeologische vondsten zijn gedaan. Als alle werkzaamheden volgens planning verlopen kan het nieuwe sportcentrum begin 2018 in gebruik worden genomen.

Inmiddels kiezen steeds meer gemeenten een integrale contractvorm voor de nieuwbouw of renovatie van maatschappelijk vastgoed. Klik hier om te lezen welke collega’s van u hiervan al gebruik maken en hoe PPS Netwerk NL u via de ‘Community of Pracitice’ kan helpen met het maken van de juiste keuzes en afwegingen.

PPS Netwerk Nederland, 22 maart 2017