Gemeente Tiel: “PPS levert ons een betaalbaar en duurzaam centrumgebied op” – praktijkseminar Westluidense Poort Tiel – 14 januari Utrecht

| | |

PPS Netwerk Nederland vroeg wethouder Laurens Verspuij en projectleider Ine van den Hurk in een interview waarom gekozen is voor een DBMO-contract en wat publieke…

De Westluidense Poort, een integrale gebiedsontwikkeling van de gemeente Tiel, wordt via een DBMO-contract van 25 jaar gerealiseerd door consortium VolkerWesselsBouw & Vastgoedontwikkeling (met o.a. Facilicom). Een bijzonder project waar o.a. een cultuurgebouw, ondergrondse parkeergarage en woningbouw worden ontwikkeld in het centrum van Tiel. PPS Netwerk Nederland vroeg wethouder Laurens Verspuij en projectleider Ine van den Hurk in een interview waarom gekozen is voor een DBMO-contract en wat publieke en private partijen kunnen verwachten op het praktijkseminar van 14 januari 2014. Daarin wordt Westluidense Poort door het projectteam (OPPS, VolkerWessels en de gemeente Tiel) in een middaggedeelte toegelicht.

Ine van den Hurk: “de vraag was of wij als gemeente in staat zijn om een project met een omvang, complexiteit en bijbehorende duurzaamheids-doelstellingen als deze zelf te realiseren. Wij hebben bewust de markt via een PPS uitgedaagd om een slim en duurzaam plan te ontwikkelen voor onze centrumgebiedsopgave. Uiteindelijk hebben wij een plan gekregen voor een betaalbaar centrumgebied van zeer hoge kwaliteit, een plan dat wij nooit zelf hadden kunnen bedenken. Door niet alleen ontwerp, realisatie maar ook de dienstverlening en onderhoud (DBMO) neer te leggen bij één verantwoordelijke contractpartner worden financiële en kwalitatieve voordelen behaald. Als gemeente zijn wij nu meer in staat heel goed te sturen op risico’s en financiën over de levensduur van dit project.

Tijdens het gratis praktijkseminar van 14 januari zullen de ‘lessons learned’ van zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer worden gedeeld met de aanwezige partijen. Ook de do’s en don’ts van de aanbestedingsprocedure zullen worden besproken. Klik hier voor het programma en aanmelding.

Klik hier om het hele interview te bekijken

PPS Netwerk Nederland, 30 oktober 2013