Havendienstgebouw Luchthaven Teuge opgeleverd

| |

14 november 2014 is het nieuwe havendienstgebouw van vliegveld Teuge opgeleverd. Kleissen en Partners heeft in het voorjaar van 2014 de aanbesteding verzorgd en daarna…

14 november 2014 is het nieuwe havendienstgebouw van vliegveld Teuge opgeleverd. Kleissen en Partners heeft in het voorjaar van 2014 de aanbesteding verzorgd en daarna als adviseur en opdrachtgever ondersteunt met betrekking tot ontwerp, aanbesteding en bouwbegeleiding. De luchthaven verwacht medio december intrek te kunnen nemen in het nieuwe onderkomen.

Teuge International Airport, gelegen nabij Apeldoorn, is een luchthaven voor met name commerciële luchtvaart. Er worden verschillende vormen van kleine luchtvaart aangeboden door bedrijven die op Luchthaven Teuge zijn gevestigd. Vanaf de luchthaven worden ook overheidsvluchten uitgevoerd.

Het oude havendienstgebouw, waarin de luchtverkeersleiding is gehuisvest, voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom is er een nieuw havendienstgebouw gerealiseerd met faciliteiten voor de luchtverkeersleiding, piloten en andere klanten. Het gebouw is functioneel en bescheiden van grootte: circa 150m2 bruto vloeroppervlak. Het gebouw, ontworpen door Karus Architectuur en Stedenbouw heeft een industriële look: de staalconstructie is zichtbaar gebleven en de dakplaten en gevelbeplating bestaan uit stalen sandwichpanelen. De kop van het gebouw is volledig van aluminium vliesgevels in de vorm van een diamant, wat goed is voor het uitzicht van de luchtverkeersleiding.

Het gebouw van de Havendienst is bovendien zeer duurzaam, want energieneutraal. Duurzaamheidsaspecten bestaat o.a uit gebruik van zonnepanelen, een hoge isolatiewaarde van buitengevels, vloer en dak, LED-verlichting, waterbesparende toiletten, lage temperatuur vloerverwarming en warmteterugwinning middels balansventilatie.