Heijmans en Barclays vormen joint venture voor DBFMO projecten

| | |

Heijmans en Barclays Infrastructure Funds Management (BIF) gaan samenwerken in de joint venture Heijmans Capital BV voor de financiering van DBFMO (design, build, finance, maintain,…

Heijmans en Barclays Infrastructure Funds Management (BIF) gaan samenwerken in de joint venture Heijmans Capital BV voor de financiering van DBFMO (design, build, finance, maintain, operate) projecten. De samenwerking is gericht op het delen van risicodragend vermogen en kennis die benodigd is bij DBFMO projecten, al vanaf de tenderfase. De in het voorjaar van 2013 gesloten intentieovereenkomst is uitgewerkt in een definitieve samenwerking waarbij het project Nationaal Militair Museum in Soesterberg als eerste direct in de joint venture wordt ondergebracht.

Heijmans en BIF zien de markt voor PPS / DBFMO projecten, met name vanuit opdrachtgevers als de Rijksgebouwendienst en Rijkswaterstaat, toenemen. De samenwerking zorgt ervoor dat de combinatie in staat is in te spelen op deze marktontwikkeling en elkaar in te versterken vanuit individuele kracht: BIF als fondsbeheerder en Heijmans als bouwer.

De joint venture heeft betrekking op de lange termijn risicodragende financiering van DBFMO projecten en staat daarmee los van de kernactiviteiten van Heijmans, namelijk bouwen, ontwikkelen en exploiteren. Heijmans Capital BV richt zich op projecten in Nederland en België. Bij nieuwe projecten participeert BIF voor 80% en Heijmans voor 20% in Heijmans Capital BV. Beide partijen zijn gezamenlijk vertegenwoordigd in het bestuur.

PPS Netwerk Nederland, 28 juni 2013