Het voorkomen en effectief managen van conflicten

Omschrijving

  • Wat de aspecten van goed conflictmanagement zijn en wat de invloed daarvan is op de samenwerking;
  • Hoe je afspraken op een gedegen manier vastlegt in een contract, waarbij rekening gehouden wordt met nieuwe inzichten en dynamiek die in de toekomst kunnen (of zullen?!) ontstaan;
  • Hoe je, als er toch conflict optreedt, daarmee omgaat en dit oplost op een manier die de relatie tussen partners eerder versterkt dan verstoort.

Programma

In deze opleiding nemen de experts, met een jarenlange ervaring met complexe infrastructurele projecten, u bij de hand. Na afloop beschikt over inzichten en instrumentarium om uw project in conflictsituaties beter te managen. 

10:30 – 11:15 uur (inloop vanaf 10.00 uur)
Naam titel

Harry Sterk belicht de do’s en don’ts van effectief projectmanagement, met speciale aandacht voor goed opdrachtgeverschap. Harry deelt inzichten over hoe goed opdrachtgeverschap het fundament vormt voor projectsucces.

11:15 – 12:15 uur
Het voorkomen van geschillen door contractuele keuzes

Louisa Engels belicht een aantal cruciale aspecten van samenwerking, o.a.:

  1. Inzicht in conflictoorzaken.
  2. Het belang van de samenwerkings- en contractvorm.
  3. Balans tussen formele afspraken en flexibiliteit in de contractuele relatie.
  4. Conflictmanagement vanuit juridisch perspectief. Haar expertise biedt waardevolle perspectieven op deze fundamentele onderwerpen, essentieel voor succesvolle samenwerkingen.
12:15 – 13:30 uur
Pauze/Lunch

De lunch is de perfecte gelegenheid om in contact te komen met andere deelnemers en om 1 op 1 vragen te stellen aan de docenten.

13:30 – 15:15 uur
Voorwaarden voor het conflictcompetent samenwerken

Malcolm Aalstein (senior adviseur markt & inkoop en conflictmanagement mediator) gaat in op de onderstaande thema’s:

– Een ander perspectief; een noodzakelijk aspect van samenwerken
– De  betekenis en functie van conflict in een professionele samenwerking
– Inzicht in de dimensies van conflictcompetent samenwerken
– Een introductie op het effectief managen van conflicten

15:30 – 16:30 uur
Samen aan de slag!

Door Louisa Engels & Malcolm Aalstein

Op basis van de ingebrachte praktijkvoorbeelden brengen we in deze werksessie de conflictsituaties in kaart en onderzoeken verkennen we samen de conflicten en potentiële oplossingsrichtingen.

De docenten staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Of het nu gaat om specifieke onderwerpen die tijdens de dag zijn behandeld of nieuwe vragen die zijn opgekomen, dit is het moment om verdieping te zoeken.

16:30 – 18:00 uur
Afsluiting en borrel

Bij het naderen van het einde van de sessie nodigen we u uit om deel te nemen aan de borrel. Dit is dé gelegenheid om verder verbinding te zoeken docenten en mededeelnemers.

Sprekers

Harry Sterk

Harry Sterk directeur van het Instituut voor Samenwerking en Voorzitter van het Nyenrode Executive MBA P+P. Harry, is een visionair leider met een indrukwekkende staat van dienst. Zijn toewijding aan samenwerking als motor voor groei en innovatie is ongeëvenaard. Met zijn expertise in het leiden van organisaties in dynamische omgevingen inspireert Harry organisaties en individuen om te gedijen in een veranderende wereld.

Louisa Engels

Louisa Engels, Partner-Advocaat bij Croon Advocaten, brengt een bewezen geschiedenis van juridische expertise in de sectoren Europees recht, bouwrecht, aanbestedingsrecht en contractenrecht. Met een passie voor recht en een bewezen staat van dienst, is Louisa Engels een cruciale aanwinst voor het succes van menig projecten.

Malcolm Aalstein

Naast zijn rol als Adviseur Markt & Inkoop bij de gemeente Amsterdam, is Malcolm lid van PreSolve, een expertisecentrum voor geschillenvrij bouwen. Zijn expertise omvat civiele infrastructuur, aanbesteding & contracteren, en governance in infraprojecten.

Praktische informatie

Schrijf je in voor sessie Voorkomen van Conflicten

Gerelateerde artikelen

Use this space to provide your website visitors with a brief description on what to expect before clicking on a section title.