Hoe groot is de meerwaarde van goed projectmanagement? Groot onderzoek met BZK, PPS Netwerk en BouwregieNetwerk. Summit – 11 maart 2015

| | |

De voorbereiding en realisatie van bouwprojecten worden steeds ingewikkelder. De aanbodgerichte markt maakt plaats voor een vraaggerichte en technologische ontwikkelingen gaan steeds sneller. De veranderende…

De voorbereiding en realisatie van bouwprojecten worden steeds ingewikkelder. De aanbodgerichte markt maakt plaats voor een vraaggerichte en technologische ontwikkelingen gaan steeds sneller. De veranderende markt vraagt om andere visies, strategieën en werkwijzen. En er is minder geld; investeringen van publieke partijen nemen af. Kansen en uitdagingen liggen bijvoorbeeld in het uitvoeren van projecten met een zo hoog mogelijke kwaliteit voor hetzelfde (of zelfs een lager) budget. Opdrachtgevers willen de regie voor hun projecten in handen houden en risico’s beperken, maar kunnen, vanwege de complexe realiteit, niet meer zelf het procesmanagement beheersen.

Veel opdrachtgevers contracteren een bouw-/projectmanager voor de begeleiding van hun complexe project. De projectmanagers ondersteunen en coördineren in verschillende fasen van een project: van advies voorafgaand aan een project, tot ontwerp en ondersteuning bij de start van het project, tot het beheersen van de voortgang en bewaken van budget en planning. Over hoe opdrachtgevers hun keuzes maken met betrekking tot procesmanagement en wat het oplevert, is BouwregieNetwerk samen met PPS Netwerk NL, BZK en bbn adviseurs een onderzoek gestart onder publieke en private opdrachtgevers.

Vragen waar een antwoord op wordt gezocht zijn onder andere:
Hoe organiseren opdrachtgevers hun bouwprojecten? Hoe gaat de opdrachtgever om met het procesmanagement en hoe zorgt hij er voor dat zijn project binnen tijd en budget wordt opgeleverd? Wat zijn de verwachtingen en uiteindelijke resultaten van goed procesmanagement? Helpt het inhuren van een professioneel projectmanager bij het resultaat halen binnen tijd en budget? Levert een projectmanager echt meerwaarde op voor het project? Mag een betere adviseur/projectmanager dan ook meer kosten?

Op bovenstaande vragen (en meer) krijgt u begin 2015 een antwoord, als de resultaten gepresenteerd zullen worden tijdens het BouwregieNetwerk/PPS Netwerk Summit op 11 maart 2015. Op dit moment loopt het onderzoek nog en zullen snel de resultaten worden verwerkt. Houd onze site en nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie omtrent het onderzoek over de meerwaarde van de projectmanager.

Voor het het Summit kunt u zich al (voor)aanmelden door een email te sturen naar info@ppsnetwerk.nl