Hoe regionale opdrachtgevers via PPS structureel kunnen besparen op vastgoed met meer kwaliteit

| | |

Traditionele projecten worden vaak via een bestek uitgevraagd en waarbij wordt gegund op laagste prijs. Bij innovatieve aanbestedingen (zoals bij geïntegreerde contractvormen) beperkt de opdrachtgever…

Datum: 17 juni 2014
Tijd: 14.00-17.00
Locatie: Utrechts Archief (nabij Utrecht CS)
Sprekers: Anja Kuijpers-Dekkers (GGD Brabant Zuid-Oost), Jelle Wenselaar (Het NIC) en Elisa Palm (Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn)
Gratis voor publieke partijen

De combinatie van bezuinigingen en niet te voorspellen economische vooruitzichten heeft als gevolg dat (regionale) opdrachtgevers steeds meer gebruik maken van geïntegreerde contractvormen (DB, DBM, DBFM etc.) voor de renovatie en nieuwbouw van (maatschappelijk)vastgoed. Deze projecten hebben door de integrale benadering een beter businessplan en worden doorgaans met meer kwaliteit tegen lagere kosten gerealiseerd t.o.v. traditioneel uitgevoerde projecten. Traditionele projecten worden vaak via een bestek uitgevraagd en waarbij wordt gegund op laagste prijs. Bij innovatieve aanbestedingen (zoals bij geïntegreerde contractvormen) beperkt de opdrachtgever zich tot functionele specificaties en ligt de focus op prijs-kwaliteit oftewel EMVI (Economisch Meest Voordelige Inschrijving). Prijs-kwaliteit klinkt leuk maar hoe krijg je als opdrachtgever nu de beste kwaliteit voor de laagste prijs?

BVP (Best Value Procurement) oftewel prestatie-inkoop is een aanpak die verder borduurt op EMVI en steeds vaker door regionale opdrachtgevers wordt toegepast om op een snelle, efficiënte en duurzame manier projecten te realiseren. De opdracht wordt uitgevraagd op basis van een functioneel programma van eisen waarbij marktpartijen maximaal worden uitgedaagd om met de beste oplossing te komen zonder zelf de oplossing voor te schrijven.

PPS Netwerk Nederland organiseert i.s.m. GGD Brabant Zuid-Oost, Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn Het NIC op 17 juni van 14.00-17.00 in Utrecht een praktijkseminar over hoe regionale opdrachtgevers via BVP meer kwaliteit uit hun projecten kunnen halen tegen minder kosten. Het seminar gaat in op de vragen; wat is BVP precies? Hoe werkt het en hoe verhoudt het zich tot EMVI? Het seminar geeft inzicht in de belangrijkste fasen van het BVP-proces: de voorbereiding, de selectiefase, de gunningsfase en de uitvoeringsfase. De nieuwe huisvesting van GGD Brabant Zuid-Oost staat tijdens het seminar als praktijkvoorbeeld centraal.

Aanmelden
Publieke en private partijen kunnen zich aanmelden door een email te sturen naar info@ppsnetwerk.nl Vervolgens krijgt u van ons een bevestiging en het programma.