Nederlandse Leidraad voor Aanbesteden Energieprestatiecontracten gelanceerd tijdens het Nationale ESCo Congres

| |

Tijdens het Nationale ESCoCongres 2015, op dinsdag 31 maart, is de Nederlandse Leidraad voor Aanbesteden Energieprestatiecontracten gelanceerd. Alexandra Boot, directeur/eigenaar van Boot Advocaten, overhandigde de…

Tijdens het Nationale ESCoCongres 2015, op dinsdag 31 maart, is de Nederlandse Leidraad voor Aanbesteden Energieprestatiecontracten gelanceerd. Alexandra Boot, directeur/eigenaar van Boot Advocaten, overhandigde de leidraad aan Richard Tieskens, directeur Vastgoedbeheer bij het Rijksvastgoedbedrijf.

“Wat ons betreft gaat daar de verduurzaming niet snel genoeg”, liet Boot weten. “Daarnaast moet het breder, door ook comfort hieraan toe te voegen.” Volgens haar is de Nederlandse Leidraad voor Aanbesteden Energieprestatiecontracten hierbij een belangrijke stap. “Hierin staan selectie- en gunningscriteria, die belangrijk zijn om projecten te laten slagen. Belangrijk hierbij is wel dat partijen open staan voor andere disciplines om met elkaar samen te werken.”

Als vicevoorzitter van Uneto-VNI en kersverse voorzitter van het Platform Duurzame Huisvesting was Claudia Reiner bij deze uitreiking aanwezig. “Ik ben hier erg blij mee, want dit document helpt in dit complexe traject. De techniek is namelijk aanwezig.”

De Leidraad Aanbesteden Energieprestatiecontracten nu online te raadplegen!
Bent u benieuwd naar de leidraad Aanbesteden Energieprestatiecontracten? U vindt het document op deze pagina onder het kopje downloads!

ESCoNetwerk.nl, 31 maart 2015