Nieuwbouw Brede Bossche School via DBM contract

| | |

Op 27 november jl. heeft de gemeente ‘s-Hertogenbosch de sleutel gekregen voor het moderne en multifunctionele gebouw met energielabel A+++

Met een oppervlak van 3.000 m2 biedt het gebouw ruimte aan 700 gebruikers. Het gebouw omvat naast de basisschool ook een wijkcentrum, bibliotheek, buitenschoolse opvang en kinderdagverblijf. Volgens Janssen de Jong Projectontwikkeling is de Brede Bossche School Boschveld een van de meest duurzame scholen van Nederland.

Het minimale energieverbruik van de Brede Bossche School is te danken aan de gevel- en dakisolatie, de lage temperatuurverwarming en de CO2-gestuurde ventilatie met warmte terugwinning, in combinatie met zonwering en zonnepanelen. Volgens de energie prestatienorm gebouwen (EPG) scoort het gebouw zeer goed, een epc van 0,218. Het landelijke cijfer voor schoolgebouwen ligt op ongeveer het dubbele. De praktijk moet uitwijzen of dit gehaald gaat worden.

De Brede Bossche School is als Design, Build & Maintain (DBM) opdracht door de gemeente ’s-Hertogenbosch aanbesteed. De O van Operate is niet in een energie prestatie contract ondergebracht. Janssen de Jong Projectontwikkeling (Son en Breugel), Kuin & Kuin Architecten (’s-Hertogenbosch), Landstra Bureau voor bouwfysica (Arnhem), Lamers & Visser bouwtechnieken (St. Agatha), Van Panhuis Installatietechniek (Hoogeveen) en Janssen de Jong Bouw Zuid (Eindhoven) ontwikkelden en realiseerden de school.

PPS Netwerk Nederland, 27 november 2014