Nieuwbouw Hogeschool Utrecht gerealiseerd via DBM-contract + workshop 11 april: welke vorm van PPS past bij uw project?

| | |

Hogeschool Utrecht heeft het consortium SPARK, een combinatie van BESIX en Strukton Worksphere, de PPS opdracht gegund voor de nieuwbouw. De opdracht houdt in dat…

Hogeschool Utrecht heeft het consortium SPARK, een combinatie van BESIX en Strukton Worksphere, de PPS opdracht gegund voor de nieuwbouw. De opdracht houdt in dat het consortium verantwoordelijk is voor het ontwerp, de bouw en 15 jaar onderhoud.

Start en oplevering
In de zomer 2016 start de realisatie van deze nieuwbouw op de locatie van de huidige parkeerplaats Bolognalaan, Utrecht. December 2017 zal deze aanwinst voor het Utrecht Science Park worden opgeleverd.

Dit efficiënte, flexibele en duurzame gebouw van ca. 22.000 m2 is ontworpen door het gerenommeerde Deense architectenbureau Schmidt Hammer Lassen. Gebruikers maken gebruik van een comfortabel en duurzaam gebouw om er te studeren en te werken, om elkaar én het bedrijfsleven te ontmoeten. Deze nieuwbouw biedt zeven instituten van de Hogeschool Utrecht een herkenbaar ‘thuis’; het atrium, de instituutspleinen en het café bieden alle ruimte om mensen samen te brengen en te verbinden.

Duurzame toekomst
Duurzaamheid heeft vanaf het begin van het ontwerpproces centraal gestaan. Dit heeft zich onder andere vertaald in de toepassing van ledverlichting, warmte-koudeopslag en PV-cellen, waardoor het gebouw de basis legt voor energieneutraliteit. Het gekozen installatieconcept draagt niet alleen bij aan duurzaamheidsdoelstellingen; het borgt bovenal een prettig en comfortabel binnenklimaat voor de gebruikers. BREEAM-excellent is hierbij ons uitgangspunt.

Onderhoud & beheer
Ook in de 15 jaar exploitatiefase wordt het onderhoud duurzaam uitgevoerd; de inzet van elektrische scooters en auto’s en maximaal hergebruik van vrijgekomen materialen is voorzien. Met de inzet van Strukton PULSE, hét gebouwonderhoud en beheerplatform, ligt de focus op correctief en preventief onderhoud en worden duurzaamheids-doelstellingen continu geoptimaliseerd.

Betrokken partijen
Dit DBM-contract wordt uitgevoerd door het consortium SPARK; hierin hebben BESIX en Strukton Worksphere ieder een gelijk aandeel.

Workshop 13 april 2016: Hoe organiseer ik als gemeente via integrale oplossingen mijn toekomstbestendige huisvestingsopgaven?

Bent u benieuwd naar welke vorm van PPS bij uw huisvestingsopgave past? Meld u zich dan kosteloos aan voor de workshop van 13 april. Klik hier voor programma en aanmelding

PPS Netwerk Nederland, 5 april 2016