Nieuwe projectmanagementtool: De projectbarometer

|

Hoe het gaat met een project is niet alleen te monitoren in termen van tijd, geld en kwaliteit. Er bestaat ook nog zoiets als het…

Hoe het gaat met een project is niet alleen te monitoren in termen van tijd, geld en kwaliteit. Er bestaat ook nog zoiets als het onderbuikgevoel van het team, de roddels bij de koffieautomaat en hoe onderling wordt gecommuniceerd. Ook deze gevoelens geven veel informatie over hoe het project ervoor staat. Hoe scoort uw projectteam op vertrouwen, sfeer en werkdruk? Om dit inzichtelijk te maken heeft AT Osborne de Project Barometer ontwikkeld die gratis ter beschikking wordt gesteld.

Met de Project Barometer kunnen de leden van uw projectteams op gestructureerde en laagdrempelige manier indrukken delen over het project die goed of juist minder goed lopen, en zo het onderbuikgevoel meetbaar maken. Door het herhaaldelijk toepassen van de Project Barometer is het mogelijk binnen een project trends te signaleren.

De focus ligt op onderwerpen die een rol spelen in het behalen van de projectdoelstellingen, maar die minder aan bod komen in de reguliere projectbeheersingstools. De Barometer vormt een aanvulling op de bestaande tools, en kijkt verder dan de actuele situatie van het project op het gebied van tijd, geld en kwaliteit.

Op basis van de uitkomsten van deze barometer kunnen de leden van een projectteam met elkaar in gesprek gaan, verbeterpunten bespreekbaar maken en hiervoor samen oplossingen zoeken. Met als doel om als team (nog) beter te functioneren en het project succesvol uit te voeren.

Wilt u meer informatie over de Project Barometer? Klik dan hier voor de informatiepagina.

BouwRegieNetwerk, 15 augustus 2016