PPS Bezuidenhoutseweg 30 gegund aan Facilicom

| | |

De Rijksgebouwendienst heeft als aanbestedende dienst bekend gemaakt dat Facilicom als winnaar het renovatieproject PPS Bezuidenhoutseweg 30 (B30) in Den Haag gegund heeft gekregen. Het…

Facilicom is door de Rijksgebouwendienst aangewezen als winnaar van het renovatieproject PPS Bezuidenhoutseweg 30 (B30) in Den Haag. Het betreft hier een zogeheten DBFMO-contract van 30 jaar. Het is na het Belastingkantoor Doetinchem voor de tweede keer in Nederland dat Facilicom als ‘single-party’ een dergelijk PPS project wint en verantwoordelijk zal zijn voor de bouw, het ontwerp, de financiering, het beheer en de exploitatie. In het Rijksmonument wordt in 2016 Het Centraal Planbureau (CPB), het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB) en de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) gehuisvest.

DBFMO-contract
Door niet alleen ontwerp en bouw maar ook de financiering, dienstverlening en onderhoud (DBFMO) neer te leggen bij één verantwoordelijke contractpartner worden financiële en kwalitatieve voordelen behaald. De opdrachtgever stimuleert hierbij de opdrachtnemer om projecten slimmer en duurzamer te bouwen. Dat levert 10 tot wel 20% financiële meerwaarde op over de levensduur van een project met behoud van kwaliteit t.o.v. traditionele bouwprojecten.

Naast Facilicom stellen de volgende partijen hun kennis en diensten beschikbaar aan het consortium: KAAN Architecten, Braaksma & Roos Architectenbureau, Deerns, Pieters Bouwtechniek en Rebel Group.

Op de nieuwe website www.B30.nl is alle informatie te vinden over B30 zoals het nieuwe ontwerp, de geschiedenis, de gebruikers en live streams van de bouw.

Toolkit PPS Light voor regionale projecten
PPS-constructies worden ook steeds vaker toegepast op regionale renovatie -en nieuwbouwprojecten zoals stadhuizen, onderwijsinstellingen en cultuurgebouwen. Bent u als regionale opdrachtgever benieuwd welke vorm van PPS het beste bij uw project past, vraagt u dan gratis de Toolkit PPS Light aan via info@ppsnetwerk.nl

PPS Netwerk Nederland, 10 maart 2014