PPS/ ESCo Praktijkdag 2015 volgeboekt!

| | |

De PPS/ESCo Praktijkdag 2015 van 9 december op de Kromhout Kazerne in Utrecht is ook dit jaar vroegtijdig volgeboekt. Ruim 250 bezoekers (publiek en privaat)…

De PPS/ESCo Praktijkdag 2015 van 9 december op de Kromhout Kazerne in Utrecht is ook dit jaar vroegtijdig volgeboekt. Ruim 250 bezoekers (publiek en privaat) zullen op het evenement afkomen. Het programma bestaat uit een ochtend plenair ochtenddeel (o.l.v. Petra Grijzen-BNR Radio) met o.a. Bertholt Leeftink (DG Bedrijfsleven en Innovatie, Ministerie van Economische Zaken), Jaap Uijlenbroek (DG Rijksvastgoedbedrijf, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en Paulus Jansen (Wethouder Wonen, RO en Vastgoed, Gemeente Utrecht). Tijdens een interactief middaggedeelte, dat bestaat uit workshops en spreekuren, gaan (semi-)publieke en private partijen op bezoek bij ca. 35 projectteams bestaande uit opdrachtgevers en opdrachtnemers die reeds ervaring hebben opgedaan met PPS en ESCo-projecten.

Na een periode van aftasten en voorzichtige stappen lijkt het er toch op dat PPS (en in het kielzog daarvan ESCo’s – Energy Service Companies) snel aan populariteit wint. De PPS/ESCo Praktijkdag van woensdag 9 december 2015 op de Kromhout Kazerne (een PPS gebouw) in Utrecht onderstreept deze ontwikkeling. Een aantal jaren geleden klein begonnen maar inmiddels uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar (semi-) publieke partijen en private partijen onderling kennis en ervaringen uitwisselen.

De ontwikkeling van PPS wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat (semi-)publieke partijen in mankracht steeds kleiner worden, meer taken erbij hebben gekregen terwijl opgaven complexer worden en technologische ontwikkelingen steeds sneller gaan. Alles zelf uitvoeren ‘werkt’ of kan dan vaak niet meer en dat betekent dat opdrachtgevers hun opgaven anders moeten gaan organiseren en uitvragen. Voorbeelden van opgaven zijn huisvesting, mobiliteit, verduurzaming en ICT.