PPS Praktijkdag 9 december 2015

|

PPS Praktijkdag 9 december 2015

PPS/ESCO Praktijkdag 2015 – 9 december Kromhout Kazerne Utrecht

PPS Netwerk Nederland en ESCoNetwerk.nl organiseren dit jaar op 9 december 2015 voor de vierde keer op rij de PPS/ESCo Praktijkdag op de Kromhout Kazerne in Utrecht. Er zijn maximaal 300 plaatsen beschikbaar en wij verwachten -net zoals voorgaande jaren- snel volgeboekt te zijn.

Reserveer dus snel uw ticket, want er geldt: first come-first served! De Praktijkdag is kosteloos voor (semi-)publieke partijen en deelnemers van ESCoNetwerk.nl, PPS Netwerk Nederland en Professionals in PPS. Anderen betalen €495,- exclusief btw.

Klik hier= om u aan te melden via de aanmeldbutton

Snelle technologische ontwikkelingen, meer taken, minder mankracht en minder geld: overheid en bedrijfsleven zullen meer en meer met elkaar moeten samenwerken om opgaven op het gebied van mobiliteit, verduurzaming, huisvesting, etc. gerealiseerd te krijgen. Dit vereist andere rollen en ander gedrag van partijen.

Op 9 december a.s. wisselen we plenair visies uit op dit gebied met o.a. Dr. Bertholt Leeftink (DG Bedrijfsleven en Innovatie, Ministerie van EZ), Dr. Jaap Uijlenbroek (DG Rijksvastgoedbedrijf, Ministerie van BZK), Paulus Jansen (Wethouder Wonen, RO en Vastgoed, Gemeente Utrecht), Dr. Jeroen van der Velden (kerndocent Nyenrode, PPS MBA), Richard Rijper (Directeur VolkerInfra) en Pauline Bieringa (Magaging Director Public Finance, BNG Bank) onder leiding van Petra Grijzen (BNR Radio). Daarna kunt u speeddaten met teams van 40 publiek private samenwerkingen. Hoor uit eerste hand hoe uw collega’s kansen hebben geïdentificeerd en gerealiseerd.

De praktijkdag geeft u hiermee de mogelijkheid om:

  • Op de hoogte te zijn van de laatste trends en ontwikkelingen
  • Ervaringen en kennis uit te wisselen met andere partijen
  • Uw eigen kansen op ESCo/PPS gebied te identificeren

Programma Praktijkdag

09.30 uur: Inloop

10.00 uur: Inleiding
Harry Sterk (directeur ESCo/PPS Netwerk Nederland)

10.10 uur: Keynotes/Pitches van publieke en private partijen
Korte statements van publieke/private partijen over hun visie op innovatie en samenwerken, door o.a.:

  • Dr. Bertholt Leeftink (DG Bedrijfsleven en Innovatie, Ministerie van EZ),
  • Prof. Dr. Jaap Uijlenbroek (DG Rijksvastgoedbedrijf, Ministerie van BZK)
  • Dr. Jeroen van der Velden (kerndocent Nyenrode, PPS MBA)
  • Paulus Jansen (Wethouder Wonen, RO en Vastgoed, Gemeente Utrecht)
  • Pauline Bieringa (Magaging Director Public Finance, BNG Bank)
  • Richard Rijper (Directeur VolkerInfra)

Zij geven hun visie op de nieuwe economie. Wat gebeurt er? Hoe ziet de toekomst er uit op het gebied van publiek private samenwerking? Wat betekent dit voor onderlinge relaties en wat is de impact op innovatie en duurzaamheid? Hoe kom je tot de beste plannen en projecten en hoe organiseer je een duurzame samenwerking?

11.00 uur: Interactieve discussie met panel en de zaal (voor wie mee wil doen)
De pitches zijn onderleggers voor participatie vanuit de zaal. Dit wordt gedaan met Buzzmaster (o.l.v. Petra Grijzen –BNR Radio), zodat u door middel van stemmen actief uw mening kunt geven. Wie mee wil doen, doet mee!

12.00 uur Speedlunch (tot 12.30)

12.45 uur Speeddaten: de workshops
De speeddates worden verzorgd door circa 40 expert-teams, met publiek private signatuur die in mini-symposia, workshops of een ander vorm inzoomen op specifieke thema’s en cases.

– U kunt maximaal 5 speeddates selecteren
– De speeddates duren ca. 30 minuten en vinden in 5 shifts plaats tussen 12.30 en 15.30 uur
– Bij aanmelding krijgt u automatisch een inschrijfformulier toegestuurd met daarin een overzicht van aangeboden workshops, seminars ed. U kunt daarin aangeven waar uw voorkeur naar uitgaat.

Klik hier voor een overzicht op onze website.
– N.a.v. uw keuzes ontvangt u een afsprakenlijst op maat.

15.30 uur: Radio-uitzending BNR Bouwmeesters
BNR Bouwmeesters, het radioprogramma over ontwikkelingen in de bouw en infrastructuur, is ‘s middags te gast en verzorgt vanaf 15.30 uur een radio-uitzending vanaf de Praktijkdag-vloer. BNR heeft een aantal gasten uit het publieke en private domein uitgenodigd.

16.00 uur: Borrel: Informele afsluiting van de Praktijkdag met een hapje en een drankje

AANMELDEN

Opdrachtgevers, (semi-)publieke partijen en deelnemers:
De ESCo/PPS Praktijkdag 2015 is kosteloos voor opdrachtgevers, publieke partijen en/of deelnemers van PPS Netwerk Nederland, ESCoNetwerk.nl en Professionals in PPS. Let op! Er is een beperkt aantal plaatsen en wij werken volgens het ‘first come-first served’-principe.
Gratis wil niet zeggen dat uw komst vrijblijvend is. Als u onverhoopt (ondanks uw aanmelding) verhinderd bent, verwachten wij een tijdig (minimaal 5 werkdagen vooraf) afmelding. Doorgaans is de vraag groter dan onze capaciteit en op deze manier kunnen wij uw plaats alsnog aan een ander geven. ‘No show’ zonder afmelding: kosten €495,- exclusief btw.

Klik hier= voor (semi)publieke partijen/deelnemers van PPS Netwerk Nederland om u aan te melden via de aanmeldbutton

Private partijen/ niet deelnemers:
Private partijen die geen lid zijn van PPS Netwerk Nederland/ESCoNetwerk.nl/Professionals in PPS kost deelname aan het aan de ESCo/PPS Praktijkdag kost €495,- (ex btw). Dit bedrag is inclusief workshops, koffie/thee, lunch en netwerkborrel.

Klik hier voor private partijen/niet-deelnemers om u aan te melden via het inschrijfformulier