PPS project A9 Gaasperdam definitief gegund aan consortium met Ballast Nedam en Heijmans

| | |

Rijkswaterstaat heeft het publiek-private samenwerking (pps) project A9 Gaasperdammerweg definitief gegund aan IXAS Zuid-Oost, een consortium van Ballast Nedam, Fluor, Heijmans en 3i Infrastructure plc.…

Rijkswaterstaat heeft het PPS project A9 Gaasperdammerweg definitief gegund aan consortium IXAS Zuid-Oost, bestaande uit Ballast Nedam, Fluor, Heijmans en 3i Infrastructure plc. Het project omvat zowel het ontwerp, de bouw, de financiering en het beheer en onderhoud van de bestaande en nieuwe infrastructuur op de A9 tussen Diemen en Holendrecht.

Het project omvat alle uitvoerende werkzaamheden met betrekking tot de reconstructie en uitbreiding van de A9 tussen de knooppunten Holendrecht – Diemen in de regio Amsterdam. De snelweg wordt uitgebreid van 2 keer 2 rijstroken plus 2 spitsstroken naar 2 keer 5 rijstroken plus 1 wisselstrook. Over een lengte van 3 kilometer wordt de A9 een landtunnel. Bovenop de tunnel, in Amsterdam-Zuidoost, komt een groot park.

De opdracht heeft een totale nominale projectomvang van circa € 700 miljoen, inclusief 20 jaar beheer en onderhoud na het beschikbaar komen van de nieuwe infrastructuur. Ballast Nedam, Fluor, Heijmans en 3i zijn de enige aandeelhouders van het project met een gelijk aandeel. Ballast Nedam, Fluor en Heijmans participeren samen met een aandeel van een derde per partij in de Realisatie- en Exploitatie fase.

Het contract met Rijkswaterstaat zal in september 2014 worden ondertekend. Het project A9 Gaasperdammerweg is het derde traject van de weguitbreiding Schiphol- Amsterdam-Almere (SAA).

PPS Netwerk Nederland en Ballast Nedam, 15 augustus 2014