Praktijkseminar BVP/prestatie-inkoop: structureel besparen op bouwprojecten met meer kwaliteit – 17 juni Utrecht

| | |

Ook regionale opdrachtgevers maken steeds meer gebruik van geïntegreerde contractvormen (DB, DBM, DBFM etc.) voor de renovatie en nieuwbouw van bouwprojecten. Deze projecten hebben door…

Locatie: Utrechts Archief (Hamburgerstraat 28, Utrecht)
Datum: 17 juni 2014
Tijd: 13.30-17.00
Sprekers: Anja Kuijpers-Dekkers (Teammanager GGD Brabant Zuid-Oost), Pieter Stuijt en Elisa Palm (Advocaten Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn) en Jelle Wenselaar (Senior Consultant Het NIC)

Ook regionale opdrachtgevers maken steeds meer gebruik van geïntegreerde contractvormen (DB, DBM, DBFM etc.) voor de renovatie en nieuwbouw van bouwprojecten. Deze projecten hebben door de integrale benadering een beter businessplan en worden doorgaans met meer kwaliteit tegen lagere integrale kosten gerealiseerd t.o.v. traditioneel uitgevoerde projecten. Traditionele projecten worden vaak via een bestek uitgevraagd waarbij wordt gegund op voornamelijk prijs. Bij innovatieve aanbestedingen (zoals bij geïntegreerde contractvormen) beperkt de opdrachtgever zich tot functionele specificaties en ligt de focus veel meer op kwaliteit wat geen afbreuk doet aan een scherpe prijs. Dat klinkt interessant en logisch maar hoe krijg je als opdrachtgever nu de beste kwaliteit voor de laagste prijs?

BVP (Best Value Procurement) oftewel prestatie-inkoop is een aanpak die steeds vaker door deze regionale opdrachtgevers wordt toegepast om op een snelle, efficiënte en duurzame manier projecten te realiseren. BVP geeft handvatten het project risico gestuurd vanaf voorbereiding, aanbesteding tot en met de uitvoering te managen.

Dit praktijkseminar gaat in op hoe regionale opdrachtgevers via BVP meer kwaliteit uit hun projecten kunnen halen tegen minder kosten. Het seminar geeft antwoord op de vragen: wat is BVP precies?, Hoe werkt het en hoe verhoudt het zich tot EMVI (Economisch Meest Voordelige Inschrijving)? Daarbij geeft het inzicht in de belangrijkste fasen van het proces: de voorbereiding, de selectiefase, de gunningsfase en de uitvoeringsfase. Praktijkcasus GGD Brabant Zuid-Oost staat hierbij centraal.

Aanmelden
Dit seminar is gratis voor publieke partijen en deelnemers van PPS Netwerk Nederland. Voor private partijen/niet-deelnemers kost deelname aan het seminar 295€ (excl. BTW). U kunt zich (voor)aanmelden door een email te sturen naar info@ppsnetwerk.nl Klik hier voor het programma.