Praktijkseminar: Welke PPS routes zijn er voor de nieuwbouw, renovatie en onderhoud van regionale infrastructuur-projecten? – 27 maart RAI Amsterdam

| | |

PPS Netwerk Nederland/PPSsupport organiseert in samenwerking met de Provincie Noord-Holland en gemeente Nijmegen in de RAI Amsterdam op donderdag 27 maart (09.30-12.30) het praktijkseminar ‘het…

Locatie: RAI Amsterdam, Europaplein, Amsterdam (ZAAL G106)
Datum: 27 maart 2014
Tijd: 09.30-12.30
Sprekers: Marco Berkhout (Sectormanager Dagelijks Beheer Provincie Noord-Holland), Chris de Veer (Strategisch Adviseur Provincie Noord-Holland), René Duifhuizen (Projectmanager gemeente Nijmegen), Sander Roesink (Contractmanager Bouwcombinatie Stadsbrug Nijmegen) en Freya van der Kroef (directeur Tenman)

Naast nieuwbouwprojecten ligt er momenteel ook veel nadruk op renovatie en aanpassing van bestaande infrastructuur, simpelweg omdat er minder geld beschikbaar is maar vooral ook met het gegeven dat bestaande wegen en bruggen collectief aan het eind van hun levensduur raken en dus renovatie behoeven. En wat te denken van slimmere financieringsconstructies die mogelijk zijn en thema’s als duurzaamheid? Ook dit zijn aspecten die vandaag de dag veel pro-actiever dienen te worden meegenomen dan vroeger.

Deze nieuwe mindset biedt enorme kansen om zaken voortaan anders en vooral slimmer te gaan organiseren. ‘Winst’ in de zin van ‘meer waar voor je geld’ (dus een betere prijs-kwaliteitsverhouding) wordt dan met name gerealiseerd door vooraf heel goed te kijken naar combinaties van (ver)bouw en onderhoud.

In dit seminar zullen publieke opdrachtgevers aan de hand van een aantal praktijkcases inzichtelijk maken waarom en welke duurzame routes zij hebben gekozen om infrastructurele projecten te realiseren cq. te onderhouden en wat de ervaringen tot nu toe zijn. Het seminar gaat in op vragen zoals: hoe kan zij op een andere, betere manier haar opgaven aan de markt kwijt? Hoe ga je meer naar een regieorganisatie en hoe beheers je de risico’s het beste? Wat zijn de mogelijkheden om projecten anders te financieren?

Gratis combi-ticket PPS Netwerk Praktijkseminar & InterTraffic 2014 27 maart
PPS Netwerk Nederland biedt de unieke mogelijkheid om naast het bijwonen van het Praktijkseminar op 27 maart gratis de InterTraffic 2014 te bezoeken. 800 exposanten (waaronder de Provincie Noord-Holland en vele andere decentrale overheden) bieden publieke partijen (o.a. Ministers, kamerleden, wethouders, gedeputeerden, gemeenteraadsleden) en marktpartijen een compleet overzicht van producten, diensten en totaaloplossingen op het gebied van mobiliteit, infrastructuur, verkeersmanagement, verkeersveiligheid en parkeren.

Aanmelden
Publieke partijen kunnen zich gratis aanmelden door een email te sturen naar info@ppsnetwerk.nl o.v.v. ‘PPS en Regionale Infra 27 maart’ Vervolgens krijgt u van ons een bevestiging en een link voor gratis toegang aan de InterTraffic 2014 op 27 maart. Let op! Het aantal plaatsen is beperkt.