Praktijksessie ‘Super Simpele PPS’: PPS kansen benutten voor kleinschalige ver(nieuw)bouw, verduurzaming en onderhoudsprojecten -15 mei 2014 Provinciehuis Utrecht

| | |

Opdrachtgevers passen PPS-constructies steeds vaker toe om op een slimmere en duurzamere manier de renovatie en/of onderhoud van gebouwen te realiseren. PPS projecten hebben echter…

Opdrachtgevers passen PPS-constructies steeds vaker toe om op een slimmere en duurzamere manier de renovatie en/of onderhoud van gebouwen te realiseren. PPS projecten hebben echter een ‘minimale’ omvang nodig om rendement op te leveren in vergelijking met een traditioneel bouwproces. Dat heeft te maken met de hogere transactiekosten aan de voorkant, die overigens over de looptijd van het project ruimschoots worden terugverdiend. Maar dit gegeven wordt vaak door opdrachtgevers met meer kleinschalige projecten als een ‘obstakel’ gezien voor het toepassen van PPS-constructies.

Super Simpele PPS
Opdrachtgevers met projecten in bestaande gebouwen die gericht zijn op functieverbetering, verduurzaming, energiebesparing en onderhoud (bijvoorbeeld stadskantoren, sportaccommodaties en scholen) kunnen echter wel degelijk gebruik maken van de voordelen van PPS. Daarvoor is het noodzakelijk dat de transactiekosten worden verlaagd en de contracten worden vereenvoudigd. Dat kan met de Super Simpele PPS.

Om opdrachtgevers met dergelijke projecten te laten profiteren van de voordelen van PPS, organiseert PPS Netwerk Nederland op donderdag 15 mei bij de Provincie Utrecht een gratis praktijksessie waar de ‘Super Simpele PPS’ door o.a. praktijkexperts Rinald van der Wal (directeur bbn adviseurs) en Caroline Weebers (partner Weebers Vastgoed Advocaten) wordt toegelicht. Deze PPS variant kenmerkt zich door:

Een korte en efficiënte voorbereidingstijd
Lage transactiekosten voor de opdrachtgever
Lage transactiekosten voor de inschrijvers
Eenvoudige contracten met een overzichtelijke looptijd van 5 a 10 jaar
Budgetneutrale verduurzaming

Praktijksessie Super Simpele PPS – 15 mei 2014 – Provinciehuis Utrecht
Naast een overzicht van de diverse ontwikkelingen van PPS op kleinschalige projecten wordt er ingegaan op de financierbaarheid, de praktische vertaling van het begrip meerwaarde, procesmanagement en de juridische (aanbestedingstechnische) aspecten van de ‘Super Simpele PPS’. Aan de hand van een concrete casus wordt een ‘routeplan’ gepresenteerd waarin de verschillende stappen van verkenning, tot aanbesteding en realisatie worden toegelicht. Om de interactie tussen en met de deelnemers te bevorderen gaan we uit van besloten sessies met groepen van maximaal 10 personen. De sessie is gratis en uitsluitend bedoeld voor (publieke) opdrachtgevers en vindt plaats op donderdag 15 mei van 14.00-17.00 in het Provinciehuis Utrecht.

Publieke partijen kunnen zich gratis aanmelden door een email te sturen naar info@ppsnetwerk.nl
Let op! er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar!