Expert Opinion

Gratis consult vakinhoudelijke vragen 

Veel projecten worden dynamischer wat leidt tot een hogere kans op faalkosten en conflicten. Extra ‘controle, procedures. juristerij’ verminderen dat risico niet, maar creëeren vaak louter schijnzekerheden. Einstein zei al: “Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het probleem heeft veroorzaakt.”

Wat wél helpt, is vertrouwen en transparantie introduceren via andere (interne- en externe) samenwerking: wetenschappelijk aangetoond als dé succesbepaler. In een ‘ingenieursomgeving’ worstelt men vaak met dergelijke ‘zachte factoren’: er is immers geen soort van mathematische formule voor. Toch is goed samenwerken, een ‘click hebben’, elkaar vertrouwen, etc. daarmee geen kwestie van toeval. Met de TU-Delft, Nyenrode en Tilburg University en ons netwerk met ruim 20.000 duizend projectexperts hebben we repertoire ontwikkeld met concrete handvatten over hoe je die zachte factoren hard/concreet kunt inzetten voor het succes van je project. Dat gaat o.a. over houding en gedrag en benut veel inzichten vanuit de gedrags- en organisatiewetenschappen.

Met Expert Opinions bieden we projectexperts een vraagbaak waar ze 1-op-1 in gesprek kunnen gaan met andere projectexperts uit onze community. Dit stelt hen in staat snel antwoorden en inzichten te krijgen op allerhande vragen over samenwerking. Onze community bestaat uit een diverse groep professionals met uitgebreide ervaring en expertise op terreinen als: marktconsultatie en participatie, teamsamenstelling, de goede projectstart, contracteren (op partnerschap), conflicthantering, projectmonitoring incl. bijsturing/evaluatie.

Door gebruik te maken van Expert Opinion kunnen projectexperts hun voordeel halen uit deze rijke bron van kennis en inzichten, waardoor ze hun projecten effectiever kunnen ontwerpen, realiseren en exploiteren.

Vertrouwelijkheid

We begrijpen dat vertrouwelijkheid en privacy van cruciaal belang zijn, vooral bij het behandelen van gevoelige informatie rondom uw vraag/casus. 

Met geanonimiseerde casusbehandeling kunt u vertrouwen op onze expertise zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het delen van gevoelige details met onbevoegden. Of het nu gaat om juridische kwesties, conflictdossiers, aanbesteding of andere vertrouwelijke informatie, wij zorgen ervoor dat uw casus wordt behandeld met de hoogste mate van discretie en veiligheid. Onze geanonimiseerde aanpak houdt in dat alle identificeerbare informatie grondig wordt verwijderd of vervangen door generieke termen, waardoor uw privacy volledig wordt beschermd. Dit stelt ons in staat om effectief te werken aan uw vraag/casus zonder de vertrouwelijkheid in gevaar te brengen.


Wil je gebruikmaken van onze vraagbaak Expert Opinion en direct in contact komen met experts uit onze community? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.