Projectgunning 2.0 door betekenisvolle dialogen

Omschrijving

Leer van andere industrieën hoe zij risico’s super adequaat weten te beheersen. Het is tegenwoordig een lastig karwei voor veel opdrachtgevers: uw project succesvol in de markt zetten. Hoe doet u dat, wanneer potentiële opdrachtnemers de keuze te over hebben in welke opdracht zij aannemen? U wilt niet te veel betalen, maar wel zeker weten dat het project uiteindelijk volgens afspraak wordt gerealiseerd.  Wat interessant is, is dat opdrachtgevers veel meer in staat zijn het succes van de gunning en succesvolle realisatie te bepalen dan vaak wordt gedacht. Andere industrieën gaan anders om met gunningen: ook zij hadden te maken met veel ‘gedoe’ met leveranciers’, inclusief hoge faalkosten. Maar, bijvoorbeeld in de automotive industrie, hebben opdrachtgevers hun houding significant veranderd met spectaculaire positieve gevolgen. 

Uw project succesvol in de markt zetten en goed realiseren? Ga de dialoog met opdrachtnemers anders organiseren! 

Tijdens deze populaire intervisie/opleiding leert u daarom hoe opdrachtgevers in andere interacties met toeleveranciers, niet langer op basis van standaardprocedures en het eeuwige ‘gepingel’ over prijs en risico,  maar op basis van transparantie en vertrouwen met elkaar in gesprek gingen. Hoe kun je die leerpunten vervolgens toepassen bij uw specifieke project? Hoe wordt er met partners aan vertrouwen en transparantie gewerkt, maar wordt er wel controle over het proces gehouden?

Wilt u een kijkje in de keuken bij één van de grootste automotive industrieën om erachter te komen hoe zij faalkosten reduceren? Wilt u daarvan de vertaling maken naar uw eigen project, en daarbij ook nog de spelregels en inzichten meekrijgen hoe transparantie tot succes leidt?

Meld u dan nu aan voor deze eendaagse sessie en leer hoe u tot significant effectievere samenwerkingen kunt komen om daarmee onaangename verrassingen te minimaliseren en de mogelijkheden voor uw project te maximaliseren!

Programma

Leer van andere industrieën hoe zij risico’s super adequaat weten te beheersen. Het is tegenwoordig een lastig karwei voor veel opdrachtgevers: uw project succesvol in de markt zetten.

10:30 – 11:15 uur (inloop vanaf 10.00 uur)
Welkom en introductie

Harry Sterk belicht de do’s en don’ts van effectief projectmanagement, met speciale aandacht voor goed opdrachtgeverschap. Harry deelt inzichten over hoe samen te werken zoals het bedoeld is. Toegepast in onze dagelijkse routines en praktijken inclusief aanbestedingen/selecties

11:00 – 12:00 uur
Vertrouwen vs. controle

Door Jasper Eshuis (Associate Professor Erasmus Universiteit)

  • De spelregels van een betekenisvolle dialoog
  • Inzicht in de verschillende belangen
  • Houding en gedrag
12:00 – 13:00 uur
Pauze/Lunch

De lunch is de perfecte gelegenheid om in contact te komen met andere deelnemers en om 1 op 1 vragen te stellen aan de docenten.

13:00 – 14:00 uur
Leren van andere branches

Door Hein Habes (General Manager Quality & Warranty, Hyundai Europe)

“Als wij auto’s zouden ontwikkelen, zoals jullie bouwen, dan waren we als autofabrikant al lang failliet geweest!”

  • Hoe een betekenisvolle dialoog tussen opdrachtgever en opdrachtnemer ervoor zorgt dat faalkosten tot een minimum kunnen worden beperkt.
14:00 – 15:00 uur
Juridisch kader

Door Petra Heemskerk (CMS Lawyers)

  • Focus op wat wél kan; er is meer mogelijk dat je denkt
15:00 – 16:00 uur
Samen aan de slag!

O.l.v. Harry Sterk

  • Do’s en don’ts in de praktijk
  • Wat gaan we vanaf morgen anders doen?

De docenten staan klaar om uw vragen te beantwoorden. Of het nu gaat om specifieke onderwerpen die tijdens de dag zijn behandeld of nieuwe vragen die zijn opgekomen, dit is het moment om verdieping te zoeken.

16:00 – 17:30 uur
Afsluiting en borrel

Bij het naderen van het einde van de sessie nodigen we u uit om deel te nemen aan de borrel. Dit is dé gelegenheid om verder verbinding te zoeken docenten en mededeelnemers.

Sprekers

Harry Sterk

Harry Sterk directeur van het Instituut voor Samenwerking en Voorzitter van het Nyenrode Executive MBA P+P. Harry, is een visionair leider met een indrukwekkende staat van dienst. Zijn toewijding aan samenwerking als motor voor groei en innovatie is ongeëvenaard. Met zijn expertise in het leiden van organisaties in dynamische omgevingen inspireert Harry organisaties en individuen om te gedijen in een veranderende wereld.

Petra Heemskerk

Petra Heemskerk is Partner advocaat bij CMS in de Praktijkgroep Real Estate & Construction. Zij heeft brede ervaring in Europees recht en aanbestedingsrecht.
Petra adviseert organisaties o.a. omtrent aanbestedingsrechtelijke aspecten van gebiedsontwikkeling en publiek-private samenwerking.

Jasper Eshuis

Jasper Eshuis is universitair hoofddocent bij de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB). Jasper doet onderzoek naar governance-processen in stedelijke ontwikkelingen, met een speciale interesse in belanghebbendenparticipatie en zelfbestuur via burgerinitiatieven.

Hein Habes

Hein Habes is Manager Europese garanties voor alle merken van de Nissan Group of Europe (Nissan, Infiniti, Datsun), met verantwoordelijkheid voor het beheer van Customer Roadside Assistance voor alle merken. Zijn expertise richt zich op de analyse en ontwikkeling van bedrijfsprocessen, kwaliteitsverbetering en leiding geven aan de ontwikkeling van kwaliteitssystemen.

Praktische informatie

Datum: 18 april 2024
Tijd: 10:30 – 17:30 uur
Locatie: De Baak, Utrecht
Doelgroep: Contractmanagers, projectmanagers, projectdirecteuren, professionals uit de publieke sector betrokken bij opgave/opdracht formulering en aanbestedingen, professionals uit de private sector (opdrachtnemers) betrokken bij rendering
Kosten: € 495,- excl. BTW p.p.

(Op verzoek organiseren wij dit soort sessies ook in-house voor eigen afdelingen en dergelijke: vraag naar de mogelijkheden | u kunt ons hierover bereiken via 030 – 303 9760 of secretariaat@samenwerk.ing)

Schrijf je in voor [eventnaam]

Gerelateerde artikelen

Use this space to provide your website visitors with a brief description on what to expect before clicking on a section title.