Schrijf je in voor de European Energy Service Award 2017!

| |

Bent u als initiator, facilitator of als marktpartij betrokken bij een innovatief en succesvol Energieprestatiecontract (EPC) of ESCO-project? Meld u dan aan voor de European…

Bent u als initiator, facilitator of als marktpartij betrokken bij een innovatief en succesvol Energieprestatiecontract (EPC) of ESCO-project? Meld u dan aan voor de European Energy Service Award (EESA) 2017!

Aanmelden kan tot 15 maart 2017. De winnaars ontvangen op een high level ceremonie in Berlijn op 31 mei een certificaat en een kunstwerk uit handen van een commissaris van de Europese Commissie.

De EESA wordt toegekend in drie categorieën:

  • Beste European Energy Service Promoter: Voor bedrijven, instellingen en personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de EPC en ESCO markt, knelpunten in beeld hebben gebracht en hier oplossingen voor hebben geïmplementeerd.
  • Beste European Energy Service Provider: Voor ESCO’s, bedrijven die actief nieuwe producten en diensten ontwikkelen, risico’s nemen, technische innovaties toepassen en voorbeeldprojecten hebben gerealiseerd die als icoon dienen.
  • Beste European Energy Service Project: Voor projecten uit alle sectoren met excellente resultaten op gebied van energiebesparing, innovatieve technologieën, of oplossingen gericht op specifieke behoeften van een doelgroep. In deze categorie worden maximaal 3 projecten toegekend.

Praktisch
Aanmelden kan tot 15 maart 2017. Formulieren en achtergrondinformatie vindt u op www.guarantee-project.eu. De winnaars worden geselecteerd door een internationale jury van experts. Op 31 mei is de uitreiking, in Berlijn.

Achtergrondinformatie
Sinds 2005 worden de Europese Energy Service Awards toegekend aan duurzame energieprojecten voor hun eervolle en excellente resultaten. Bij de vorige uitreiking benadrukte Marie C. Donnelly, directeur van DG ENER in de Europese Commissie en lid van de EESA jury, het belang van energiediensten en de noodzaak voor het behalen van de energie doelstellingen van de Europese Unie. De EESA wordt georganiseerd door de BEA, Berliner Energie Agentur, als onderdeel van het project GuarantEE, met cofinanciering van het Europese programma Horizon 2020.
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is een van de 14 partners in het GuarantEE project.

ESCoNetwerk.nl, maandag 30 januari 2017