Staedion en VolkerWessels tekenen DBM-contract voor woningbouwproject

| | |

Woensdag 8 juni 2016 hebben woningbouwcorporatie Staedion en VolkerWessels onderneming Loostad een DBM-overeenkomst van 20 jaar getekend voor een woningbouwproject in Den Haag. Staedion heeft…

Woensdag 8 juni 2016 hebben woningbouwcorporatie Staedion en VolkerWessels onderneming Loostad een DBM-overeenkomst van 20 jaar getekend voor een woningbouwproject in Den Haag. Staedion heeft bewust gekozen voor een geïntegreerd contract omdat men meer kwaliteit tegen lagere kosten wil realiseren door niet alleen de bouw maar ook het onderhoud bij de markt neer te leggen.

De ontwikkeling, realisatie en het meerjarig onderhoud voor de komende 20 jaar is aan¬besteed middels een DBM-aanbesteding, wat staat voor Design, Build, Maintain. Staedion gaat hiervoor een contract aan met Loostad, een onderneming van VolkerWessels. Met dit contract heeft Staedion een andere werkwijze voor ogen dan een traditionele opdrachtgever-aannemersverhouding. Staedion is de regisseur die de kaders stelt en uitgaat van de expertise van Loostad, niet alleen voor de ontwikkeling en de bouw, maar ook voor het onderhoud de komende jaren.

Volgens bestuursvoorzitter van Staedion Willem Krzeszewski is betaalbaarheid de komende jaren de belangrijkste opgave. Het is belangrijk dat bewoners met een bescheiden inkomen comfortabel kunnen wonen. Daarom zijn we continu op zoek naar nieuwe manieren om onze middelen op slimme en efficiënte wijze in te zetten. De woningen die we gaan realiseren aan de Coevorden- en Haveltestraat bouwen we zonder onrendabele top. Dit kan onder andere omdat we kiezen voor woningen met een kwalitatief goed afwerkingsniveau maar met een gemiddelde oppervlakte van 60 m2. Daarnaast kiezen we voor een nieuwe werkwijze in de samenwerking bij het ontwikkelen, bouwen en onderhouden.

PPS Netwerk Nederland, 10 juni 2016