Strategiesessie: Noordgebouw Utrecht: van community naar commitment binnen 1 jaar – 5 juni Provada, RAI Amsterdam

| | |

De gemeente Utrecht heeft samen met Fakton en JLL vorm gegeven aan een uniek verkoopproces voor het Noordgebouw. Het selecteren van een samenwerkingspartner voor de…

De gemeente Utrecht heeft samen met Fakton en JLL vorm gegeven aan een uniek verkoopproces voor het Noordgebouw. Het selecteren van een samenwerkingspartner voor de lange termijn stond daarbij centraal; een consortium dat naast de ontwikkeling en bouw, ook de exploitatie en het eigendom van het gebouw in zich verenigt. In het verkoopproces is daarom niet de fysieke verschijningsvorm van het gebouw voorop gesteld, maar juist het toekomstig functioneren. De consortia zijn uitgedaagd om eerst na te denken over exploitatie en gebruik en pas daarna over het ontwerp. Het conceptueel inspireren van de markt, het bieden van ruimte en flexibiliteit en het voeren van een dialoog vormden belangrijke pijlers onder het verkoopproces. Het consortium Dura Vermeer en NIC Re|Development is als samenwerkingspartner voor het Noordgebouw geselecteerd. Ontmoeten, kennis delen en netwerken op het grootste openbaar vervoer knooppunt van Nederland staan centraal in het concept.

Wat waren de unieke kenmerken van dit proces? Hoe kunnen je binnen 1 jaar een hard commitment creëren op een complexe gebouwopgave? Hoe hebben de betrokken partijen dit zelf ervaren? Waarom werkt deze aanpak goed voor de markt? En tot welke kansen voor andere locaties leidt dit?

Op donderdag 5 juni 2014 vindt van 13.30-14.30 tijdens de Provada in de Amsterdam RAI (Zaal E107) een bijeenkomst plaats waar wordt ingegaan op bovenstaande vragen.

Er zijn bijdragen van de volgende experts:

−Peter Krop, divisiedirecteur Dura Vermeer Divisie Bouw en Vastgoed
−Pim Venema, programmamanager vastgoed Projectorganisatie Stationsgebied gemeente Utrecht
−Robert van Ieperen, partner Fakton
−Pim Macke, Head of Strategic Advisory JLL

Moderator:
-Gert-Joost Peek, SPOTON Consulting en lector Gebiedsontwikkeling en Transitiemanagement Hogeschool Rotterdam

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

PPS Netwerk Nederland en Fakton, 22 mei 2014