Súdwest-Fryslân gaat voor duurzaamheid bij onderhoud installaties

| |

Gemeente Súdwest-Fryslân zet duurzaamheid en social return centraal bij het onderhoud in gemeentelijke gebouwen. De gemeente had verschillende onderhoudscontracten bij meerdere partijen, maar heeft nu…

Gemeente Súdwest-Fryslân zet duurzaamheid en social return centraal bij het onderhoud in gemeentelijke gebouwen. De gemeente had verschillende onderhoudscontracten bij meerdere partijen, maar heeft nu gekozen voor een nieuw innovatiecontract met één partij. Strukton Worksphere kwam na aanbesteding als winnaar uit de bus.

Duurzaamheid, kwaliteit en social return hebben een belangrijke rol gespeeld in het aanbestedingstraject. Wethouder Durk Stoker en Bert Haan (directeur Strukton Worksphere) hebben het nieuwe contract 21 januari 2015 getekend. Het contract gaat in per 1 februari 2015 en heeft een looptijd van drie jaar met een verlening van drie keer een jaar bij tevredenheid.

Strukton Worksphere wordt niet alleen verantwoordelijk voor het onderhoud van de gemeentelijke installaties, maar gaat ook dienstverlening leveren op het gebied van beheer, advisering en managementinformatie. Strukton Worksphere heeft daarnaast de taak om minstens 5% te besparen op het energieverbruik van de bestaande installaties, zonder dat de gemeente hiervoor extra hoeft te investeren. De praktische werkzaamheden bestaan uit het verrichten van preventief en correctief onderhoud aan de installaties en energiebesparende maatregelen. Met een assetmanagementsysteem krijgt de gemeente adequaat inzicht in de staat van de installaties.

Strukton wordt uitgedaagd om met de gemeente mee te denken en dankzij het contract zijn de belangen van beide partijen hetzelfde, namelijk: maximale energiebesparing, denken vanuit levensduurkosten en maximaal comfort.