Projectomschrijving


Bij het treinstation Zevenaar-Oost zal een transferium worden gebouwd, als onderdeel van de Spoorallee van Business Park 7Poort en er zal een verdubbeling van het spoor plaatsvinden. Het transferium is bedoeld voor mensen die vanaf de A12 komen en op de lijn Arnhem-Winterswijk willen stappen, om zo gemakkelijk toegang te hebben tot het centrum van Arnhem. In het transferium zal ook een supermarkt worden gehuisvest. Het transferium zal minstens 400 parkeerplaatsen krijgen en 300 plaatsen voor het stallen van fietsen. Daarnaast wordt 2.500 m2 ingericht voor commerciele ruimte. Gelet wordt op een hoge gebruiksvriendelijkheid, sociale veiligheid en beeldkwaliteit. Gebruik zal worden gemaakt van de concurrentiegerichte dialoog.

Station Zevenaar Poort is onderwerp van een planstudie. Het station zou nabij de wijk Groot Holthuizen gebouwd moeten worden. Zevenaar Poort zou kunnen gaan fungeren als transferium, de beoogde locatie is nabij de A12. Voorjaar 2013 besloten provincie Gelderland, de stadsregio en ProRail om de plannen voor de halte op de lange baan te schuiven en te kiezen voor aanleg van dubbelspoor tussen Zevenaar en Didam.

Soort

realestate

Categorie

DBFMO aanbesteding stopgezet

Sector

Vastgoed

Regio

Zevenaar

Opdrachtgever

Gemeente Zevenaar

Contractduur

Een DBFMO contract met een looptijd van 40 jaar

Oplevering

In het najaar van 2010 zal naar waarschijnlijkheid begonnen worden met de aanbesteding, met daarin een concurrentiegerichte dialoog. In eerste instantie was de verwachting dat het transferium in 2013 gereed zal zijn. Dit wordt iets verlaat.