Voorzitter Jacqueline Cramer naar ESCO Europe Conference

| |

ESCoNetwerk verzorgt keynote session ‘Building the Energy Efficiency Market Transformation in the Netherlands’ op openingsdag conferentie.

Jacqueline Cramer en Alexandra Boot vertegenwoordigen Nederland bij de ESCO Europe Conference in Barcelona op 22 januari 2014. Zij verzorgen samen de keynote session ‘Building the Energy Efficiency Market Transformation in the Netherlands’ op de openingsdag van de conferentie.

Bij de conferentie zijn internationale topmensen uit de energiewereld aanwezig, van beleidsmakers tot onderzoekers en investeerders. Doel van de aanwezigheid bij de conferentie is om aandacht van internationale investeerders te vestigen op de kansen in de Nederlandse markt. Energy Service Companies (ESCo’s) kunnen daarbij een grote rol spelen. Dit wordt ook benadrukt in de uitwerking van het in september 2013 gesloten Energieakkoord.

Groen verdienmodel
Ed Nijpels, voorzitter van de Borgingscommissie Energieakkoord, ziet toe op de uitvoering van het Energieakkoord. Om de doelstellingen uit het Energieakkoord te realiseren zijn er steeds meer initiatieven in de markt. Publieke en private ondernemingen werken samen op het gebied van verduurzaming van de gebouwde omgeving, met ESCo’s en nieuwe verdienmodellen als resultaat.

Sprekers
Prof. Dr. Jacqueline Cramer, voormalig minister van VROM, is sinds januari 2013 voorzitter van ESCoNetwerk Nederland en tevens voorzitter van de Strategieraad van ESCoNetwerk Nederland. Cramer is hoogleraar duurzaam innoveren aan de Universiteit Utrecht en directeur van het Utrecht Sustainability Institute.

Alexandra Boot is founding partner en lid van de Strategieraad ESCoNetwerk Nederland. Boot heeft als advocaat van Boot Advocaten 25 jaar ervaring met vastgoed en heeft bijgedragen de totstandkoming van innovatieve concepten op het gebied van verduurzaming van vastgoed.

ESCoNetwerk.nl, 20 januari 2014