Waarom kiest woningcorporatie De Alliantie voor een ESCo?

| |

Esther Engelen vertelde tijdens de ESCoNetwerk praktijkseminar waarom De Alliantie heeft gekozen voor een ESCo bij het plaatsen van 364 zonnepanelen.

Esther Engelen van Woningcorporatie De Alliantie‎ vertelt tijdens de ESCoNetwerk praktijkseminar van 24 september 2013 over het duurzaamheidsvraagstuk bij woningcorporaties en legt uit waarom De Alliantie heeft gekozen voor een ESCo bij het plaatsen van 364 zonnepanelen op de daken van de Alliantie (klik hier voor achtergrondinformatie).

“Onze uitgangspunten waren dat we liever niet zelf investeerden en een beperkt eigen risico wilden dragen, maar wel de verduurzamingsmaatregelen wilden treffen die we nodig achtten”.

Daarop nodigde de woningcorporatie diverse partijen uit om een business case op tafel te leggen. Het samenwerkingsverband met de ESCo die nu in de zonnepanelen investeert, deze exploiteert en op de daken van de appartementencomplexen van De Alliantie installeert is dan ook gebaseerd op ontzorging. “Als woningcorporatie hoef ik helemaal niet exact te weten wat de technische ins- en outs van onze zonnepanelen zijn, dat is juist de verantwoordelijkheid van de ESCo met wie we een samenwerkingsverband zijn aangegaan.” Toch benadrukt Engelen dat het van belang is om de regie te behouden. “Zorg wel dat je de materie begrijpt, zet niet alles weg, blijf betrokken en stuur mee.”