Projectomschrijving


In de Westluidense Poort wil de gemeente Tiel een cultuurgebouw, een ondergrondse parkeergarage, woningen en openbare ruimte tot ontwikkeling brengen. Hiervoor is de gemeente op zoek naar partners die zich uitgedaagd voelen door het project. De gemeente hecht veel waarde aan het betrekken van lokale en regionale bedrijven bij dit project. Speciaal voor hen is er op maandag 19 september aanstaande een informatiebijeenkomst over dit project. Met de Westluidense Poort biedt Tiel haar inwoners en bezoekers een aantrekkelijk verblijfsgebied dat de oude binnenstad en de prachtige rivier de Waal met elkaar verbindt. De Westluidense Poort wordt door de vestiging van cultuurinstellingen dé plek voor kunst, cultuur en educatie voor jong en oud voor Tiel en de regio. De levendigheid en de uitstraling van de stadspoort worden hiermee versterkt. Op 26 oktober 2017 vond de officiéle opening van de Westluidense Poort plaats.

Soort

regional

Categorie

DBM(O)

Sector

Gebiedsontwikkeling en Cultuur

Regio

Gelderland

Opdrachtgever

Gemeente Tiel

Opmerkingen

Een informatiebijeenkomst werd gehouden op maandag 19 september 2011 van 15.00 tot 17.00 uur. Op de agenda staat naast een kennismaking met het project Westluidense Poort, ook de gekozen aanbestedingsprocedure Publiek private Samenwerking (PPS) en de gekozen samenwerkingsvorm DBM(O).

16 november 2011 is de aanbestedingsprocedure gestart. Tot begin januari 2012 kunnen gegadigden hun belangstelling voor het realiseren van dit project kenbaar maken. De procedure die wordt gevolgd is een Europese aanbesteding met gebruikmaking van de concurrentiegerichte dialoog. Hierbij worden eerst op basis van criteria een drietal bedrijven geselecteerd. In gesprek – dialoog – met de geselecteerde partijen komt vervolgens de uitwerking van de Westluidense Poort tot stand. De gemeente nodigt marktpartijen uit om niet alleen het ontwerp te maken, maar ook te bouwen, te zorgen voor onderhoud én gedeeltes van de exploitatie op zich te nemen.

Website

Klik hier voor meer informatie

Opdrachtnemer

VolkerWessels-bedrijven Van Kessel, Van Hattum en Blankevoort, Van Bergen, Homij en partner Facilicom